Chevrolet US Trans Sport: Oliemeter in KM-teller dashboard

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 3.4

Hallo,
Ik was even benieuwd naar het volgende, in de handleiding kan ik dit niet terug vinden. Wellicht weet iemand van jullie dit.

Op mijn dashboard zit een km-teller met 4 standen, nl:
1 km totaal
2 km-teller 1
3 km-teller 2
4 oil

Het gaat mij om de laatste meter, de oil. Ik kan er niet achter komen welke oliesoort deze meet. Ik heb de auto nu 2 maanden en elke week zie ik de stand van oil zakken. In het begin stond deze op 90 en nu op 39.
Ik heb check steeds alle olie (motor, versnellingsbak, rem, koelvloeistof) fysiek in de motor, maar volgens de peilstokken zit er voldoende olie in.

Weet iemand waar deze meter voor is, voordat ik eventueel voor onverwachte verrassing kom te staan als de oilmeter op 0 komt te staan.

Daarnaast heb ik nog een vraag:
Waar kan ik een nieuwe thermostaat krijgen, want deze hapert momenteel. Conform het uitlezen van het computersysteem werkt deze minimaal. Soms doet ie het namelijk en dan weer een paar dagen niet, maar de verwarming e.d. werkt wel goed.

Douwe_Chevy

Geplaatst door Douwe_Chevy , lid sinds 7 jaar geleden

8 Reacties

william64, 7 jaar geleden

Part Center Holland PCH zitten in Rotterdam
Heeft veel op voorraad en verzend per post

Volgens mij lees meter 4 alleen je druk af NIET de inhoud

Douwe_Chevy, 7 jaar geleden

Dank je wel William voor het adres.

Weet je ook tot in hoeverre deze meter belangrijk is om bij te houden? Ik ben wel benieuwd waarom deze meter erin zit en waarom de waarden steeds lager wordt. Hij staat nu op 34 i.p.v. 39 de vorige keer.

william64, 7 jaar geleden

dit laat je zien dat het olie systeem in orde is of niet Te hoog is niet goed kan bv verstopping zijn en te laag op een lekkage bv.
Als je me vraag wat moet hij zijn dan ben ik je het antwoord schuldig

R_Bakker PRO, 7 jaar geleden

Dat is voor het onderhoud oil life index moet als hij net een service heeft gehad op 100% staan en telt dan naar beneden 0% bij 10% geeft hij melding onderhoud dus is geen niveau of druk.
Op oil gaan staan en dan reset knop indrukken en ingedrukt houden toto hij weer op 100% staat.

Douwe_Chevy, 7 jaar geleden

Hartstikke bedankt voor je antwoord Bakker. Ik zal het straks direct uitproberen. Het stelt me in ieder geval gerust, dat ik mij er niet druk over hoef te maken.

De thermostaat heb ik inmiddels besteld.

Super!!

william64, 7 jaar geleden

R_Bakker
Thanks wist ik ook niet, weer wat geleerd ;-)

Mercury PRO, 7 jaar geleden

Eigenlijk is het advies niet helemaal compleet.... de oil life meter telt het aantal koude starts, en daarmee de olie kwaliteit. komt de meter onder de 10 % verschijnt er in je message center na de start een olie kannetje met een steeksleutel... en dat verdwijnt na 30 seconden... nu betekent dat symbooltje dat je olie moet verversen (en filter) en door het weg te drukken (weer op 100% zetten) krijg je dus te laat een melding voor de kleine beurt...
Nou heb ik gelukkig weinig verstand van de chevrolet transsport maar ik weet wel dat 1 van de dingen die je bij deze autos niet moet doen is bezuinigen op dit soort onderhoud... (of je moet houden van tikkende klepstoters, en een hoop extra kosten... (maakt mij verder niet uit, op den lange duur krijg ik hem vanzelf langs voor reperatie of je bent onderdelen nodig)

ik zou dus toch maar even olie en filter verversen Douwe_Chevy..

gr

Peco Power

Samurai, 7 jaar geleden

Super handig ik dacht al wat is dat vierde tellermeting, het is dus een simpel olie beurt indicator die je reset zodra je olie ververst is, en af en toe in de gaten houden als die tot 20 / 10 zakt... Supertip!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.