Chevrolet US Trans Sport: Aangestoken en Aanschaft door de Funfactor, Wel enkele vragen no

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4 V6

Beste mensen, ben een trotse eigenaar van een Chevrolet Trans Sport 3.4 met 250k op de teller.
Allereerst supercool om deze community te vinden met mensen met toewijding passie en hands-on voor autos.
Ik heb inmiddels vele berichten gelezen van deze levendige community!
Ook supercool is (lees draait) mijn chevrolet met de wijzer doorgaans precies halverwege de 40 en 120 graden in.
Blij mee want dit is niet bij iedereen lees ik hier. Hitteproblemen komen veel voor bij deze wagen schijnt/lees ik!
Mijn motor start direct, ventilator slaat aan na 10 minuten, koelt en gaat weer uit. De bak schakelt, rijdt en stuurt heerlijk soepel.

Ik wil dat deze auto nog lang meegaat wil hem goed onderhouden en krachtiger maken.

Opmerkingen en Vragen (Je mag gerust op ééntje reageren ik heb gewoon alles opgesomd zodat alles bij elkaar staat)

1. Direct na motorstart brandt er in de lcd message display een accu icoon (rood) die na 30 seconden dooft. Wat kan dit zijn? Alleen accu of mogelijk ook dynamo?
2. Ook brandt er een geel icoontje met een olielampje en een insteeksleutel in dezelfde lcd message display die na 30 seconden dooft. Wat kan dit zijn?
3. Er brandt een GEEN geel engine lampje gelukkig, betekent dit dat het motorisch in orde is?
4. Heb zes nieuwe "Resistor type" NGK bougies gekocht, type R. Zal ik de garage de oude bougies laten vervangen? Ik lees op deze forum dat vele eigenaren van de Trans Sport na een bougie wissel nieuwe problemen kregen met misfires enz. Zal ik het zo laten en zolang er niks is gewoon ermee rondrijden of toch door een kundige specialist (bijv Auto D&D Rodrigues in Doetinchem) alle zes uit voorzorg laten vervangen? Ik woon in Den Bosch maar ken geen garage in de buurt die veel van chevrolet af weet. Wie van u heeft goede ervaringen bij een garage met verstand van de Trans Sport?
5. Heb tevens nieuwe luchtfilter en oliefilter van merk mann gekocht bij brezan. Goede beslissing en maar doen gelijk?
6. Wil gelijk ook de benzine filter vervangen want ik betwijfel of er in 12 jaar iemand dit vervangen heeft.
7. Auto stinkt ongelooooflijk (prijs was ernaar). Weet niet wat ze gekookt hebben in deze auto maar ik moet er iets aan doen! Al vele dagen urenlang zitten poetsen en schrobben maar het gaat er maar niet uit. Denk dat er een priester nodig is met assepoester als stagaire om dit schoon te krijgen :) Heb alle vieze uitneembare vloertapijten weggeooid. Neen geloof me schoonmaken heeft geen zin. Wil eigenlijk de gehele vloerkleed (erg brui en vies) weghalen en wat anders neerleggen! Vreemdgenoeg ziet de auto er van buiten erg netjes en schoon uit. Tips voor schoonmaken van vieze luchten in auto zijn welkom. Ik ben astmatisch en heb chronische longklachten dat maakt de zaak moeilijker :)
8. Direct vanaf de start hoor je een vreemde constante Zzzsssiiiiiiiiiiee in/rond de LINKER achterwiel. Heb goed geluisterd maar het komt niet uit de motor, specifiek links achter. Wat kan dit zijn?
9. De auto heeft moeite kracht te leveren vanaf snelheden hoger dan zeg 90. 100 gaat wel. 120 erg moeizaam! Dat is al met de auto leeg, niks erin!
10. Ik wordt helemaal gek van de alarm (startblokkering) die om de havermout afgaat zelfs als ik in de auto zit. De sleutel moet ook direct na de rit uit het systeem anders piept hij je oren klein. Amerikanen zullen heel vergeetachtig zijn. De oude versleten afstandsbediening werkt wel (waarmee de deuren goed open en dicht gaan) maar ik wil een nieuwe afstandsbedienig. Waar kan ik zoiets krijgen/vervangen/laten programmeren? Welke chevrolet dealer in NL kan zoiets programmeren en voor mij een nieuwe compacte afstandsbediening geven?

Nou heren alvast super dank, als je vragen hebt stel ze gerust, als je fotos nodig hebt hoor ik het graag, ik reageer direct, en zal mijn voortgang met jullie terugkoppelen!

[url=http://postimg.org/image/mvk3flfdv/][img]http://s21.postimg.org/mvk3flfdv/2015062...[/img][/url]

Samurai

Geplaatst door Samurai , lid sinds 7 jaar geleden

6 Reacties

Mercury PRO, 7 jaar geleden

Hallo Samtrans,

Ik heb op al je vragen wel antwoord... maar ben ff druk... ga je vanavond nog op een hoop punten gerust stellen. Jammer dat je aan de andere kant van het land woont, ik ben zelf een ts rijder en behoorlijk door de wol geverfd met deze autos.... onderdelen nodig ? plenty... nieuw en gebruikt...
je hoort nog van mij.

gr

Peco Power

Mercury PRO, 7 jaar geleden

Acculampje...laten controleren of de dynamo voldoende laadt. Of dat de accu slecht is.
Oliekan met sleutel. Auto moet beurt hebben. Reset is simpel, maar eerst olue en filter verversen
Luchtfilter...eerst even luchtmassa meter los koppelen en die er tussen uit...dan kun je goed bij het filter
Brandstoffilter...zit ongeveer onder je bestuurders stoel. Speciaal type. Denk om het boutje, deze breekt 9 van de 10 keer af. Bougies niet zelf doen. Is een rampklus... Type bougies niet de juiste. Moeten ac delcos in. In je dashbordkast zit een klepje... Hierachter bevinden zich 2 interieurfilters. Die ruiken ook wel eens sterk.

Mercury PRO, 7 jaar geleden

Neem via de website ff contact op... Voor adressen en onderdelen

Gr
Peco

Samurai, 7 jaar geleden

Beste Mercury superfijn van je reactie, én van je geruststellingen! Aaaaah voel me al iets beter.

Nieuwe ontdekkingen sinds gister:
- de motor verlist kracht doordat de originele catalysator(!oud!) verstopt en vies is, de motor krijgt nu wel frisse lucht (luchtfilter vervangen) kan dus goed inademen, maar niet uitademen, catalysator is aan een kant (motorkant) heet en andere kant (uitlaatkant) koel, teken dat het verstopt zit en vangen moet worden. Waar vind ik goede betaalbare catalysator? Link is welkom en dank! Dat wil een garage wel voro me ertusseninlassen. ze hebben dit vaker gedaan alle Trans Sport krijgen dit probleem vroeg of laat.
- Kabinefilter wil ik ook laten vervangen waar vind ik deze? link zeer welkom en dank!
- Bougies laten we dan zo, dank voor advies waarom zijn mijn NGK type R niet de juiste? wat is er anders aan AC Delcos?
- motor start altijd direct, toch zal ik de accu en dynamo laten controleren door garage
- uiteraard versnellingsbak olie (en filter) en motorolie (en filter) ook laten vervangen.
- Benzine filter wil ik ook meteen laten vervangen
- Waar in NL zit een CLIFFORD alarm systeem specialist die mij een nieuwe sleutel (buitenkant/behuizing met icoontjes kan geven? printplaats werkt goed alleen buitenkant is versleten vies enz het is eentje met 5 knopjes) zo heeft het denk ik eruit gezeten gok ik want vorm is precies zoals dit.
http://my.frooition.com/080129/images/90...

Resumerend brandenste vragen voor nu:
Waar vind ik een goede catalysator, goede benzinefilter en goede luchtfilters voor deze auto?
Je hebt het druk, reageer later, Alvast hartelijk dank!

Mercury PRO, 7 jaar geleden

je hebt mail..

gr

Peco

Samurai, 7 jaar geleden

Lezers het Vervolg op dee aankoop:

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

(Zeer dank Peco)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.