Chevrolet US Trans Sport: Rem probleem.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4

hallo,

na een overstap naar een ander merk auto nu toch weer terug naar een Chevrolet, toen Pontiac.

De laatste dagen heb ik een probleem met remmen.
Af en toe tijdens het remmen voelt het pendaal schokkerig en enigzins hard aan en komt er vanuit het motorcompartiment een brommerig geluid.
Gister toevallig met radio uit merkte ik dat dit geluid er ook zonder remmen is, niet continu maar af en toe, dit geluid verdwijnt ook na een tijdje rijden.
Dit probleem verdwijnt weer als je eventjes gereden hebt.
Wie weet raad?

Mvg,

Richard

bolle1368

Geplaatst door bolle1368 , lid sinds 18 jaar geleden

5 Reacties

jvr, 7 jaar geleden

Richard,

We kunnen dus stellen dan het brom geluid los staat van het rem probleem. Een schokkerig rempedaal doet mij denken aan een in werking zijnde abs. Normaal gesproken voel je dat alleen als je heel hevig remt, waardoor de wielen zouden kunnen gaan slippen (maar dat gelukkig niet doen vanwege de abs). Als het rempedaal ook hard aanvoelt lijkt het erop dat er iets mis is met de rembekrachtiging. Remvloeistof niveau in orde? Branden er geen waarschuwingslampjes tijdens het remmen of rijden? Zijn alle controle lampjes in orde (als je het contact aan zet)? Abs is oranje, rem (bijvoorbeeld handrem) is rood. Zijn de remmen zelf in orde, niet versleten, waardoor ze zouden kunnen blokkeren?

Af en toe een brommerig geluid is eigenlijk te onduidelijk om iets over te kunnen zeggen. Misschien de aircopomp die af en toe aan slaat (zet de ventilatie eens op een andere stand dan "airco" of "ramen ontwasemen")?

bolle1368, 7 jaar geleden

Hoi J V R,

dank voor de reactie
het brommend/zoemend geluid heeft met het remmen te maken. soms als ik rem " bromt/zoemt" het en voelt het pendaal schokkerig en rauw aan, net staal op staal gevoel zonder kracht. Als het brommen/zoemen stopt dan remt hij normaal. en als hij bromt en ik rem dan remt hij als hiervoor beschreven.
Anders dan met abs, als je met abs remt dan voelt het schokkerig maar remt hij wel gewoon.
krijg geen melding of id, maar ik denk dat ik een scanner ga kopen om hem uit te lezen want het lijkt erop dat de lampjes niet goed werken evenals het service center, het lijkt erop dat deze is "uitgeschakeld" bewust of onbewust door de verkoper.
ik was er zelf jammergenoeg niet bij bij de koop.

oldford PRO, 7 jaar geleden

Als je zelf de auto wilt uitlezen, dan heb je wel een uitgebreide versie scanner nodig met ondersteuning voor Chevrolet.
De standaard EOBD/OBD2 scannertjes kunnen alleen de motor en automatische versnellingsbak uitlezen en niet het ABS.

jvr, 7 jaar geleden

Dan lijkt er toch iets mis met het remsysteem te zijn. Als het remvloeistof niveau goed is, zou ik het eens laten nakijken door een garage, want het is een iets te belangrijk deel om onbetrouwbaar te mogen zijn.

Er kan een zekering stuk zijn waardoor controle lampjes en het service center niet meer werken. Controleer desnoods of alle stekkers nog wel goed vast zitten aan de achterkant.

Lucas1984, 7 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem met mijn net aangeschafte chevrolet trans sport uit 2004. Jammer dat ik de oplossing niet terug kan vinden hier...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.