Chevrolet US Trans Sport: schommelend toerental/stotende motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 3.4 automaat

HELP!!!!!

Enige tijd geleden motor vervangen, daarna zijn er problemen ontstaan zoals:

- schommeld toerental, zowel in d als stationair
- knipperende lichten
- ineens inhouden
- onderhoudslampje gaat branden, gaat ok weer uit
enz.

er zijn al heel wat dingen vervangen, wat ook al een aardige duit gekost heeft, maar het oorspronkelijke probleem blijft bestaan, nl dat de toerental erg schommeld met uitslagen naar 3000 toeren in D en als het gas loslaat slaat de motor af. Als hij staionair draait valt hij terug naar 500 om vervolgens een stoot te geven naar de 1000 en weer langzaam terug naar 500.

Iemand een idee? Ik ben net lid op dit forum, heb niet veel verstand van auto's, maar aangezien ik nu bij drie verschillende garage ben geweest en al duizende euro's lichter hoop ik zo zelf het probleem op te kunnen lossen.

Alvast bedankt voor jullie reacties!

mvg chevroletje

chevroletje

Geplaatst door chevroletje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Stappenmotortje kapot? deze regelt de stationair loop, en als die in de war is krijg je de door jou geschetste situatie,
Ga naar een bedrijf dat ook moderne amerikanen in onderhoud heeft, en laat de motor uitlezen aan de laptop.
Wat is overigens de km=stand? Verbruikt de auto geen koelvloeistof? Spruitstukpakking (v-Pakking) gaat vaak lekken bij deze auto's met vacuumproblemen en warmlopen als gevolg.
Graag wat meer info (evt via e-mail) ik heb er een hoop gegevens van, rijdt zelf ook met een 2001 TS voor alle dagen
Gr
Peco

chevroletje (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor je advies, hoe herken ik de stappenmotor bij de chevy?
We hebben vanmiddag onder de motorkap staan kijken er is zoal een probleem met het vacuum ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven maar onder de beugel waar de gaskabels aan vastzitten zit een t stuk dat valse lucht zuigt en ze hebben een hoekstuk vervangen voor een stukje slang.
De motor is vorig jaar vervangen de vorige had 3,5 ton gelopen op gas dit zit er al vanaf het begin in. Na het vervangen van het blok heeft hij dit probleem en het wordt telkens erger dan moet ik stoppen de motor uit zetten starten, de computer is inmiddels vervangen maar het probleem blijft. twee weken geleden is hij naar een specialist in amerikaanse auto's geweest, die zou het probleem oplossen maar helaas mijn startonderbreker is eruit gehaald de cd wisselaar is afgekoppelt en de stroom van de aanstekers voorin en de telefoon lader doet het niet meer,ohja en het alarm is uitgeschakeld maar het probleem is niet op gelost, het gevalletje met het wisselen van het blok heeft me inmiddels rond de 15 duizend euro gekost en het probleem waar mee het gestart is is er nog steeds ik wordt er echt wanhopig van.
Weet jij waar ik een werkplaats handboek kan krijgen want ik zie nog meer dingen loshangen onder de kap waar ik me van afvraag of dat zo hoort.
OK einde klaagzang, ben blij dat je gereageerd heb dat geeft de burger weer moed,
zal hij ooit nog goed gaan rijden of ...........

bijvoorbaat dank


Inge en Rob

Masto (0), 16 jaar geleden

Chevroletje, ik kan je niet helpen (ben ook niet zo technisch), maar hier kan je een werkplaatsboek bestellen: http://www.amazon.com/dp/1563926369/ref=...

Binnen een week in huis voor nog geen 25 euro.

Succes, bij mercury ben je in goede forum-handen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.