Chevrolet US Trans Sport: Snelheidsmeter afwijking

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4

Mijn Trans Sport heeft een afwijking in de snelheidsmeting van ong 15 km/u wat hij te veel aangeeft.
Zijn deze meters te stellen?{lees ijken}

Remfra

Geplaatst door Remfra , lid sinds 16 jaar geleden

14 Reacties

thebandit, 15 jaar geleden

hebben ze allemaal.

Hans4040 PRO, 15 jaar geleden

zit de goede bandenmaat er onder?
als de wielen te klein zijn krijg je dit verschijnsel.
motor en bak maken dan meer toeren om op de gewenste snelheid te komen.

mvg,
Hans.

Remfra, 15 jaar geleden

205/65 R 15 94 H zit er onder. Moet toch goed zijn dacht ik.Je kunt die meter dus niet laten ijken?

gr. Remco

vd Lans PRO, 15 jaar geleden

Casu in utrecht kan je teller calibreren.Dit lukt alleen met de eerste types als de teller met klasse 2 signalen werkt gaat dit niet.

Remfra, 15 jaar geleden

Bedankt voor de tip Bart.Ik heb ze reeds een mail gestuurd.
Ik laat het nog weten.

Gr, Remco

wouterp, 15 jaar geleden

Het zit 'm inderdaad in de bandenmaat aangezien de auto origineel in de U S of A op 215 75 15 banden staat. en dit in europa 205 65 15 is (maakt nogal uit dus)
Ik heb er zelf nu GENERAL banden onder zitten van het amerikaanse formaat en dat rijd wel lekker (meter wijkt nog een beetje af (120 op de teller is volgens GPS 114, dit was 102 bij die van mij)

met vr gr Wouter

Remfra, 15 jaar geleden

Casu kan en wil er blijkbaar niets mee.Ze reageren niet op mijn mail.Dan niet.Goede tip over de bandenmaat.
Denk dat ik dat ook maar zo oplos.
Groeten, Remco

Xynyx, 15 jaar geleden

[quote=wouterp]Het zit 'm inderdaad in de bandenmaat aangezien de auto origineel in de U S of A op 215 75 15 banden staat. en dit in europa 205 65 15 is (maakt nogal uit dus)
Ik heb er zelf nu GENERAL banden onder zitten van het amerikaanse formaat en dat rijd wel lekker (meter wijkt nog een beetje af (120 op de teller is volgens GPS 114, dit was 102 bij die van mij)

met vr gr Wouter[/quote]
Moet ik dan ook nieuwe velgen plaatsen, of passen die daar gewoon op?

bedankt, Philip

Mercury PRO, 15 jaar geleden

passen d'r zo op, je krijgt wel een "amerikaanser" rijdende auto, hij wordt wat dweiliger. maar check het ff met de gps, dan weet je ong de afwijking, scheelt trouwens ook enorm in de post vanuit "Leeuwarden", zo,n positieve teller.

Xynyx, 15 jaar geleden

Ik kwam erachter omdat een vriend van mij bij 120 op de teller 101km aflas op zijn navigatietruus. Ik rij nog al eens 90 (ja die gek ben ik) als ik geen haast heb. Nu snap ik ook de reacties van al die truckers!! Ik ben zelfs al eens aangehouden omdat ik zo verdacht langzaam en netjes reed, dat ze dachten dat ik te veel gezopen had!! Ik ga de banden wel vervangen de eerst volgende keer dat dat nodig is voor die grotere maat. Als ik dan de zelfde snelheid blijf rijden, wordt ie toch nog ietsje zuiniger denk ik.

Grtz, Philip

Mercury PRO, 15 jaar geleden

Verbruik zal je niks van merken, enrijdt er af en toe wat pittiger mee, anders slibben die motoren helemaal dicht, dan overlijden ze aan een hartkwaal!!! (stoters staan dan in een laag teer heen en weer te blubberen.)

Xynyx, 15 jaar geleden

Ja, dat doe ik ook wel af en toe. Ik heb al eens een nieuwe injector moeten laten plaatsen omdat íe vast zat. Bedoel je dat met de stoters? Ik las eerder al eens over een brandstof toevoeging ATF? Kan dat daar ook tegen helpen?

Mercury PRO, 15 jaar geleden

WAs vroeger een goede truc om een hydraulische stoter die wat vast zat weer op gang te helpen, moet je met deze motor beskist NIET doen, het is een heel ander patent, daarom tikkeren ze ook zo als ze koud zijn!!! Gebruik ook alleen 5w30 olie en ververs dat om de 12 tot 15000 km (atf is trouwens Automatic transmission fluid of tewel automaatbakolie!)

Xynyx, 15 jaar geleden

OK, duidelijk. Thanks!

Philip

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.