Chevrolet US Trans Sport: Tikkende motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4

Motor tikt wanneer koud.Duurt aantal minuten en dan wort hij weer stil.
Heeft dat met de kleplifters te maken of heeft iemand suggesties?

Vr Gr, Remco

Remfra

Geplaatst door Remfra (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

vd Lans (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarschijnlijk een stoter defect. Je kan proberen om eerst de motor te reinigen met een toevoeging en dan olie + filter vv.

Remfra (0), 17 jaar geleden

Als de stoter defect zou zijn zou hij moeten blijven tikken lijkt mij.Hij doet het alleen de eerste paar minuten en dan loopt hij weer mooi stil.Maar ik ga het met die olie wel proberen.Ik hoorde van iemand dat je het ook met een kwart liter ATF zou kunnen verhelpen.Dit dus aan de olie toevoegen.Klinkt voor mij weer nieuw.

anoniem-1573996169 (0), 17 jaar geleden

dia atf verhalen stammen uit de oorlog je moet gewoon bij de automaterialenzaak zo'n toevoeging kopen,is het niet de distributieketting spanner die je hoort tikken?

Remfra (0), 17 jaar geleden

Als het de distributie spanner zou zijn zou hij het ook moeten blijven doen.En ik ben eigenlijk tegen toevoegingen.Ik ga voor de oorzaak van het probleem.Wordt nog vervolgt.

Groeeeet.

Remco

anoniem-1573996169 (0), 17 jaar geleden

Toch niet waar ik heb hier 2 saabs met tikkende motors de eerste paar minuten tikken daarna muisstil,ik heb de kettingspanners eruit gehaald deze zijn hydraulisch,en op het uiteinde een klein moertje opgelast en op maat geslepen ,, weg tikken,,je kan natuurlijk ook de ketting vernieuwen maar voor deze auto's is dit niet meer rendabel,heb je de juiste olie erin??kan ook wel eens problemen geven,en kun je hem niet laten lopen met verwijderde kleppendeksel zodat je met een stuk hamer druk uitoefent op de tuimelaars,en kijken of je geen verschil hoort

Remfra (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de tip Rob, Ik ga het zowiezo eens met de goede olie proberen.Ik weet nl niet wat er voor meuk inzit.Ik laat het nog horen.

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

en die toevoegig voor de lifters?? stoters is om deze inwendig te reinigen en schoon en soepel te houden

Hans4040 (310) PRO, 17 jaar geleden

5W30 er in en klaar.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=robby10030]dia atf verhalen stammen uit de oorlog je moet gewoon bij de automaterialenzaak zo'n toevoeging kopen[/quote]
ja!! reparatiemiddel uit een flesje dat klinkt een stuk aannemelijker... ATF verhalen stammen idd nog vanuit de oorlog, en het werkt nog steeds.

320 (0), 17 jaar geleden

[quote=paulkelder][quote=robby10030]dia atf verhalen stammen uit de oorlog je moet gewoon bij de automaterialenzaak zo'n toevoeging kopen[/quote]
ja!! reparatiemiddel uit een flesje dat klinkt een stuk aannemelijker... ATF verhalen stammen idd nog vanuit de oorlog, en het werkt nog steeds.[/quote]
hebben vaak zo'n rooie kleur die middeltjes...

Remfra (0), 16 jaar geleden

Het zijn inderdaad de stoters die wat speling hebben.De stoters laten vervangen zou rond de 1400 euro kosten.Zijn er 12 nietwaar?Ik denk eraan om ze binnen niet al te lange tijd te laten vervangen.Nu heb ik goede olie 5W30 erin gedaan en het is al een stuk minder.Als hij warm is hoor je van tikken niets meer.Dus ik laat het er even bij.

Groet. Remco

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

[quote=Remfra]Het zijn inderdaad de stoters die wat speling hebben.De stoters laten vervangen zou rond de 1400 euro kosten.Zijn er 12 nietwaar?Ik denk eraan om ze binnen niet al te lange tijd te laten vervangen.Nu heb ik goede olie 5W30 erin gedaan en het is al een stuk minder.Als hij warm is hoor je van tikken niets meer.Dus ik laat het er even bij.

Groet. Remco[/quote]
Wat gebeurt er. Je auto zet jij in de garage. De oliedruk neemt af en erloopt wat olie weg bij de kleppen. (kan gebeuren en komt wel meer voor en ook bij andere automerken). Je start de volgende morgen de Auto en je hoort de kleppen st. tikken. Oliedruk bouwt op en de olie vult zich wederom met als resultaat dat de motor weer muisstil loopt.

Als binnen een snelle tijd na het starten het geluid helemaal weg is dan zou ik me geen zorgen maken.

Edward

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Klopt helemaal, ik rijdt ook dagelijks met een trans sport van 2001, bij het starten tikken de kleppen even, daarna als er voldoende oliedruk is opgebouwd, is ie stil, het hoort bij dit type motor, dus voorlopig maar geen dure reparaties uitvoeren als nieuwe stoters plaatsen en dergelijke, gewoon goede olie erin en tijdig verversen!

Remfra (0), 16 jaar geleden

Klopt Peter,

Dat is ook door garage geadviseerd.Dus ik laat het er voorlopig bij.
Bedankt voor je reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.