Chevrolet US Suburban: stilvallen tijdens het rijden

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5,7 V8

hallo allemaal,
Ik heb een chevy K-1500 suburban van 1997. Enkele weken geleden viel het toerental ineens van 2000 toeren naar 0 en plots sprong de motor weer aan.Daarna heeft de wagen het dikwijls gekregen en met de vrouw aan het stuur zonder cervo en rembekrachting is niet simpel.Soms wilt hij ook niet starten en moet je eventjes wachten. Tijdens stationair draaien valt hij ook plots weg en start hij weer normaal.Dit doet de wagen zowel op LPG en benzine.Later heb ik ontdekt dat wanneer ik op de spoeltjes klop van het overschakelen van LPG naar benzine dat hij soms weer start maar niet altijd .Het is net of de wagen benzine en LPG samen binnen krijgt.Er is pas een nieuwe benzinepomp geplaatst en heeft goed gereden.
Ik hoop hier een goede tip te krijgen om dit rare fenomeen op te lossen. Alvast bedankt allemaal.

dol

Geplaatst door dol (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Suburban? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

vd Lans (0) PRO, 16 jaar geleden

Haal de stekker van de gasafsluiter los en ga op benz. rijden als de problemen weg zijn weet je dat de auto op 2 brandstoffen rijdt.

dol (0), 16 jaar geleden

hoi bart, 2 dagen geleden hebben we er een ander krukassensor in gezet en de auto rijdt als nieuw, hopelijk blijft hij nu goed gaan. alvast bedankt voor de hulp en snelle reaktie. grtjs dol

zappadigit (0), 16 jaar geleden

Hoi Dol,

Ik heb een gelijkaardig probleem. Suburban draait zeer slecht op stationair toerental en valt daarna stil en schokt soms als hij in overdrive zit op LPG.
Ik heb reeds alles van de ontsteking laten vervangen maar zonder verbetering.
Wat is het kostenplaatje van die krukassensensor?
Alvast bedankt

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

dit probleem doet zich alleen voor op gas? dan heeft het nl weinig zin om de krukas sensor te gaan vervangen want dan zit het in je gasinstallatie. Slecht stationair draaien en schokken bij lage toerentallen zijn toch echt andere problemen dan stilvallen en soms niet willen starten, even bij de Gas specialist langs en laten afstellen wil enorme verschillen geven.
Succes
Peco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Suburban of stel zelf een nieuwe vraag.