Chevrolet US Suburban: Suburban 1997 probleem met gas

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.7

Ik heb een probleem met het stationair draaien op gas en als de motor in overdrive zit krijgt hij regelmatig een schok (backfire?).
Op benzine doet hij dit volgens "kenners" blijkbaar ook maar dan merk ik het niet, te weing kennis of gevoel van mijnentwege denk ik dan maar.
De volledige ontsteking is reeds vervangen, bougies, kabels, delco, bobijn...
Er is ook een "leak-down" test gedaan en de 8 cilinders lekken niet en de afwijkingen vallen mooi binnen de getolereerde grens.
Volgens sommigen is er een verstoring in het mengsel omdat de installateur van de gas de slangetjes binnenin de luchtcollector heeft gelegd.
De installateur en de importeur in België beweren echter dat er niks mis is met de installatie, het is een installatie van het merk AG met SGI injectoren.
Ik weet niet of de motor dit ook deed vooraleer de gas erin gelegd is.
Het enige wat er nu nog als oplossing op tafel ligt is de injectoren er terug afhalen en een nieuwe collector erop zetten en zien wat de motor dan doet op benzine, doet hij het goed dan is de oorzaak inderdaad te zoeken in de slangetjes in de collector, doet hij het dan echter nog niet goed dan is de "goede raad" op...
Graag wat goede raad.
Alvast bedankt

Jos

zappadigit

Geplaatst door zappadigit (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Suburban? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

320 (0), 16 jaar geleden

lees even dit topic http://problemcar.nl/viewtopic.php?id=78...

misschien geeft het aanknopingspunten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Suburban of stel zelf een nieuwe vraag.