Chevrolet US Trans Sport: Vocht in koplampen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4

Wat kun je nou het beste doen als je in beide koplampen vocht hebt zitten?

Na een uurtje googelen, lees ik dit: achterkant open maken en föhnen op een cm of 20 voor de lamp, nieuwe lamprubbers (heb ik rubbers in mijn lampen?), dichtkitten (velen vinden dit een beunhaas oplossing, ik denk ik ook, omdat er origineel volgens mij ook geen kit tussen zit?), kijken of de afvoergootjes open zitten, die zijn open), lampglas vervangen, volledig koplamp vervangen.

Ik lees ook dat bijna bij iedereen, wat die ook doet, behalve koplampen vervangen, het vocht altijd blijft terugkomen.

Dus, wat te doen?

Groet,
Pete

nlpete

Geplaatst door nlpete (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

TransSport2003 (0), 13 jaar geleden

Dit heb ik ook gehad (vocht in de lampen). Heb ze losgehaald, op de verwarming gelegd, geföhnd, netjes schoongemaakt en weer teruggeplaatst, maar na een paar dagen weer water erin. Volgens mij zit er wel een randje kit in onze lampen, maar om dit nou te vervangen, lijkt me een hele klus. Mijn lampen waren ook heel erg dof geworden. Polijsten met ScratchX heeft een maandje geholpen. Ik vond dit niet mooi staan en had last van verminderde lichtopbrengst (en zou waarschijnlijk ook niet de APK mee door komen). Heb daarom een paar nieuwe lampen besteld en gemonteerd en hij kijkt nu weer fris uit z'n oogjes.

nlpete (0), 13 jaar geleden

Volledige nieuwe koplamp of alleen het glas?

Gr,
Pete

TransSport2003 (0), 13 jaar geleden

Volledig nieuwe koplampen. Ik was nog vergeten te zeggen dat bij mij ook de reflector was aangetast door het vocht.

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

In dit geval gewoon nieuwe bestellen, ze zijn vaak toch al erg aangetast door de tand des tijds... nou ja, je weet waar je onderdelen kunt halen.

gr

Peco Power

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Op marktplaats kosten ze 99 euro nieuw, ff kijken bij opel sintra, dat is een korte ondergemotoriseerde trans sport en 1 van de weinige opels die NIET roest (oh wat zeg ik nou weer......)

gr

Peco Power

nlpete (0), 13 jaar geleden

Dank voor de adviezen.

Gr,
Pete

wiebe44 (0), 13 jaar geleden

Hallo Pete,
Ik had ook hetzelfde probleem bij mijn transsport.
Aan de afvoer pijpjes van de koplampen zit een doosje waar kleine sponsjes of filtertjes inzitten, deze heb ik eruit gehaald en
er van die silica gel korrels in gedaan, die zitten vaak in zakjes bij electronische apparatuur e.d. om de boel droog te houden.
Er komt nog wel vocht in de koplampen maar het verdwijnt ook weer.
Misschien heb je er wat aan.

Groet Wiebe

nlpete (0), 13 jaar geleden

Dank je Wiebe.

Ik ga tzt toch maar een paar nieuwe koplampen kopen. Op 10 november weet ik meer...

Gr,
Pete

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.