Daewoo-Chevrolet Espero: accu is steeds leeg

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Sinds enige tijd is mijn accu steeds leeg, als hij een tijdje stil staat.
Als ik hem vervolgens bij de buuf aan de kabels gooi start hij wel weer, en als ik er dan mee ga rijden lijkt hij ook weer op te laden want als ik daarna een aantal dagen hem gebruik doet hij het gewoon, maar zoals nu heeft hij het weekend stil gestaan (Vrijdag voor het laatst gebruikt) en hij start weer niet.

Wat zou dit kunnen zijn???? En vooral, is dit makkelijk te verhelpen?

Met vr. groet,

Luthien

Luthien

Geplaatst door Luthien (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Espero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Peter Schouten (0), 15 jaar geleden

Is er misschien onlangs iets in de auto ingebouwd dat z'n stroom van een constante plus af haalt? Of anders kofferbakverlichting die blijft branden o.i.d.?

suc6
Peter

Luthien (0), 15 jaar geleden

Nee, er is niks ingebouwd...dat van die kofferbakverlichting weet ik niet, maar dat kan ik ook niet zien als de bak dichtzit toch? (ben blond hoor...en een dame..dus helpt mij eens op weg...)
Kan ik dat anders ergens uitzetten?
Heb hem toch bijna nooit nodig in de avonduren als het donker is...

Hans4040 (385) PRO, 15 jaar geleden

kofferbak of dashbord kastje verlichting kan blijven branden.
om dit uit te sluiten kan je de lampjes eruit halen en het dan een tijdje zo proberen.

Mvg,
Hans.

Peter Schouten (0), 15 jaar geleden

Je zou ook eens langs een garage kunnen rijden om je accu te laten testen. Als die net zo oud is als de auto ('96 dus), is er ook een dikke kans dat de accu een te hoge zelfontlading heeft. Hoef je jezelf ook niet in de kofferbak te laten opsluiten, wel zo prettig... ;-)

suc6
Peter

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Even naar een garage gaan de lekstroom laten meten, als dit goed is dan is je accu waarschijnlijk kapot.

Ook Hans

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

@above idd kan ook,


zit er ook een trekhaak onder?

Luthien (0), 15 jaar geleden

Die trekhaak is onderuit gehaald door een beun..zou dat er iets mee te maken kunnen hebben (dit moest was mij verteld i.v.m. de keuring...)
Ik zal de boel eens door laten meten...vanmiddag moest ik hem weer starten op de auto van een buuf...vervolgens mee gaan rijden....gestopt voor de winkel..gestart en deed het weer..nu net weer..even een rondje dorp gedaan..en hij deed het weer..zou ik nu een dag of twee weer niet rijden..dan is hij weer leeg...Heb de lampjesboel al uitgezet.. zal die dingen in de kofferbak enzo eruit halen.

Het is trouwens zo dat ik al een tijdje het frontje van mijn radio kwijt ben en hij dus altijd staat te knipperen (alarm) kan dit er iets mee te maken hebben?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Espero of stel zelf een nieuwe vraag.