Daewoo-Chevrolet Lanos: airbag lampje blijft branden

Bouwjaar: 1997

Hallo,

Ik heb een probleempje met het airbag controle lampje van mijn
Daewoo Lanos. Het wil niet meer uit. Als ik de ontsteking in
schakel, gaat het branden (is normaal). Na een paar seconden gaat het weer uit (is ok normaal). Maar dan gaat het na een of twee tellen weer aan en blijft branden (is niet normaal, het zou uit moeten blijven).

Ik heb geen aanrijding gehad, niet tegen een boom of paaltje gebotst. Ook niet gelanceerd door een drempel of zo. Er is dus niets byzonders gebeurt.

Wel heb ik het dashboard gedemonteerd. Er was iets met eev van de luchtroosters. Daarbij heb ik een stel connectors los gehaald (maar niets van de airbags). Misschien wel die naar het controle lampjes paneel loopt. Ik weet het niet meer. En ik denk dat het probleem met het lampje hierna begonnen is.

Wie weet een oplossing? Naar de dealer kan natuurlijk. Maar misschien zal die voor zoveel honderd Euri van alles willen vervangen. En op die oplosing zit ik niet te wachten.

Ik heb gehoord, dat als je connectors los haalt en dan de ontsteking inschakelt, er een foutcode in de airbag controller wordt gezet. En die blijft er in staan, ook als de normale situatie weer is hersteld. En die zorgt voor het lampje dat gaat branden. De controller moet gereset worden, maar hoe doe je zo iets? Makkelijk zelf of een moeilijk apparaat nodig?

alle hulp welkom

Marco

marbpol@freeler.nl

Marco7141

Geplaatst door Marco7141 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Lanos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kees6216 (0), 19 jaar geleden

gewoon naar de dealer om uit te laten lezen en met dit resultaat weer naar dit forum,soms kan het ook zijn dat de accu spanning te laag is geweest en hierdoor een storing is opgeslagen en dit is door de dealer makkelijk en goedkoop (vaak zelfs als service) te verhelpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Lanos of stel zelf een nieuwe vraag.