Chevrolet Lanos 1997: waterverbruik

Bouwjaar: 1997

beste techneuten

ik zit met een probleem bij een lanos1300cc.namelijk dat ik om de 7000km 1l vloeistof moet bij gieten, wat mij ook verbaastde ,dat is dat ik zo ongeveer een 7a8000km de achterste knalpot vervangen heb en deze nu al terug aan het doorroesten is daarmee dacht ik dat die waarschijnlijk toch waar door de uitlaat klep gooit deze wagen heeft 1100000km heeft§ er iemand een andere mening of ervaring mee alvast bedankt

FORMOTION3117

Geplaatst door FORMOTION3117 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Lanos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kees6216 (0), 19 jaar geleden

lichte lekkage aan de waterpomp en andere delen wil wel een s voorkomen bij deze kilometerstand maar als het 1 liter op 7000 kilometer lijkt het me niet iets om je echt zorgen over te maken,de constructie van de uitlaat is zo dat er veel condenswater van de uitlaat gassen in blijft staan wat niet verdampt als er niet echt lange stukken mee worden gereden zodat de hele uitlaat goed opwarmt,misschien dat een uitlaatspecialist je verder kan helpen of je zou een klein gaatje in de pijp voor de einddemper moeten boren zodat het water weg kan lopen en niet in je demper blijft staan.

bandenman (0) PRO, 19 jaar geleden

je kan gerust een klein gaatje in de achterdemper boren zodat de achtergebleven condens water eruit kan. mag ook nog eens van de apk, er mogen afwatering gaatjes in de uilaat zitten.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

als er structureel zoveel vocht in je uitlaat komt én je verliest koelvloeistof zeg ik; éénmaal lekkende koppakking of gescheurde kop.

Pers het koelsysteem maar eens af om te zien hoe veen druk je verliest. Tip; doe dit bij warme én koude motor.

Andraus (0) PRO, 18 jaar geleden

Lijkt mij meer een lekkende waterpomp. je moet de distributie riem toch vervangen op 120000km. Doe ineens de waterpomp, Dan moet je probleem opgelost zijn.

mpscharrel (0), 18 jaar geleden

Kijk je inlaat spruitstuk eens na oude lekken vaak koelvloeistof door constructie fout er zijn nu gemodificeerde inlaatspruitstukken heb het al twee keer mee gemaakt en nieuwe gemonteerdt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Lanos of stel zelf een nieuwe vraag.