Daewoo-Chevrolet Lanos automaat: inhouden en afslaan motor

Bouwjaar: 2000

Beste mensen,
Misschien herkent iemand het volgende probleem met mijn Lanos automaat 1500cc.
Het begon in januari 2002 al met probblemen met plotseling afslaan en niet meer willen starten.De garage heeft ongeveer twee weken naar dit euvel gezocht. Wat het nou was kreeg ik geen hoogte van. In 2003 ging de motor plotseling op 2cilinders lopen, wat weer als gevolg had dat de uitlaat zowat roodheet werd en de tectyl ging roken. De garage heeft niets aanwijsbaars kunnen vinden.Dit fenomeen deed zich af en toe voor. Nu is dat weer over, en is het onregelmatig draaien en afslaan ook op de grote weg een nieuw verhaal de laatste maanden. Het wordt nu zo erg dat ik het gevaarlijk vind om nog met deze wagen mij op de weg te wagen. Ik heb al aangegeven of eventueel de computer in het schutbord rechterkant het kan laten afweten. Alle aardingen zij nagelopen en schoon gemaakt, maar het euvel blijft. Wie herkent dit euvel!!!!!!.Met vr gr Leo.

bekkering

Geplaatst door bekkering (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Lanos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

heb opzich geen ervaring met het probleem echter wat je zegt over het lopen op 2 cil, is bij moderne motoren echt een gevaar. Dit zal namelijk de kat. slopen en je zegt zelf al datn de uitlaat roodheet was. Dit zal echter wel de kat zijn geweest.Met het risico dat die nu stuk is.Het probleem is nl. dat de lambda sonde zit dat er veel zuurstof in de uitlaatgassen zit. Als gevolg hiervan gaat de ecu meer brandstof inspuiten.Maar hij blijft te veel zuurstof zien, dus meer inspuiten enzo.en al die onverbrande brandstog verbrand in je kat en deze kun je dan wel afschrijven.Dus mocht je dat vaker hebben zet je auto dan direkt stil.

groeten michael

kees6216 (0), 19 jaar geleden

bobine is vaak het probleem.ook kan bij een 16 klepper de bedrading die langs de abs loopt wegschuren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Lanos of stel zelf een nieuwe vraag.