Daewoo-Chevrolet Nexia: Benzinelucht

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1500 8v

Elke keer als ik vol tank stinkt de auto binnen naar benzine, en duurt het een paar dagen voordat de benzinelucht weg is.
Als ik 3/4 vol tank is het probleem niet aan wezig.
Ik heb al gekeken naar de vulslang maar kan geen lek ontdekken.
Wie o wie helpt mij uit de brand.
Gr. Jan.

Jan Korpel

Geplaatst door Jan Korpel (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nexia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

JWL (0), 16 jaar geleden

Hallo Jan,

Waarschijnlijk zit het lek ergens bovenaan de tank. Heb ik namelijk ook bij mijn Vectra. Mijn tank is 60 liter en als ik er een litertje of 50 ingooi heb nergens meer last van. Helemaal volgooien levert stank op.

Succes ermee

Gr Johan

HuubGTX (0), 16 jaar geleden

ik heb hetzelfde gehad, bij mij was de rubber van de tankdop ietwat hard geworden, beetje vet eraan en het was weg, misschien het proberen waard, ik moest betalen voor het te laten meten

F.Veenstra (0), 16 jaar geleden

[quote=HuubGTX]ik heb hetzelfde gehad, bij mij was de rubber van de tankdop ietwat hard geworden, beetje vet eraan en het was weg, misschien het proberen waard, ik moest betalen voor het te laten meten[/quote]
ik heb het zelfde probleem ,maar je bedoelt het rubber van de tankdop zelf....?
maar hoe verklaard dat dan de benzine geur binnen in de auto...?
het is maar een vraag hoor geen kritiek ik ga het wel even proberen wat jij zegt want word ook helemaal gek van de benzine geur als ik getankt heb.
maar het valt me wel op dat het meestal gebeurt als het vriest buiten
gr en bedankt voor de tip alvast

HuubGTX (0), 16 jaar geleden

Ik bedoel de rubber van de tankdop zelf ja, waarom je dat zo goed ruikt is mijn ook een raadsel, ik denk dat er ergens in de buurt toch een ventilatiekanaal o.i.d. zal zitten van de airco of in de deuren iets aan ventilatie waardoor de lucht op de een of andere manier aangezogen wordt de auto in.

Ik heb zo´n meting laten doen met zo´n co2-apparaat geloof ik, hij gaf overal normale waardes aan behalve als hij in de buurt van de tankdop kwam sloeg het apparaat op hol.

F.Veenstra (0), 16 jaar geleden

[quote=HuubGTX]Ik bedoel de rubber van de tankdop zelf ja, waarom je dat zo goed ruikt is mijn ook een raadsel, ik denk dat er ergens in de buurt toch een ventilatiekanaal o.i.d. zal zitten van de airco of in de deuren iets aan ventilatie waardoor de lucht op de een of andere manier aangezogen wordt de auto in.

Ik heb zo´n meting laten doen met zo´n co2-apparaat geloof ik, hij gaf overal normale waardes aan behalve als hij in de buurt van de tankdop kwam sloeg het apparaat op hol.[/quote]
ok tja dat zou ook best kunnen ja dat de benzinedampen die uit de tank ontsnappen daar omhoog kruipen in de auto, een zwager van heeft het zelfde probleem gehan met zijn espero die heeft hem uiteindelijk verkocht omdat ie zo vreselijk naar de benzine stonk en het niet kon vinden.
nou nogmaals bedankt voor de tip denk ook dat het echt een deawoo kwaaltje is.
dus meerdere mensen zullen het probleem herkennen en kunnen met jou gouden tip weer verder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nexia of stel zelf een nieuwe vraag.