Daewoo-Chevrolet Nexia: Schokken, stoten, zelfs afslaan onder het rijden

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1500cc 16V

Het volgende is aan de hand.

Ik kan ongeacht welk tijdstip van de dag probleemloos wegrijden met mijn auto, hij stottert dan af en toe wat van het koud zijn, maar dat is het probleem niet.

Ik heb de afgelopen tijd regelmatig last dat de auto begint te stotteren en echt stoten, soms gaat het over, soms wordt het zodanig ernstig dat de motor afslaat, de auto in motorstoring valt en niet direct weer wil starten, na een minuutje of iets langer gewacht te hebben start hij weer probleemloos en meestal rij ik dan ook vrijwel probleemloos verder.

Vreemde is dat het niet bij elke rit gebeurd en dat het ook meestal pas gebeurd na een kleine 15 tot 30 min rijden, de motor zou dan toch op
redelijke temperatuur moeten zijn, maar toch gebeurd het.

De klachten zijn overigens zowel op 80-wegen als op de snelweg identiek, bij stadsrijden merk ik er niet zoveel van maar daar zal de auto dan ook te kort voor rijden.

Ik meen ook dat de auto er sneller last van krijgt bij nat en koud weer want de klacht is pas van de winter begonnen en hij heeft dit soort problemen sinds aanschaf (september '06) niet gehad.

Na veel proberen en repareren vermoed ik nu dat het de lambdasonde is, maar zeker ben ik er niet van, daarom hier mijn vraag, ik zal hieronder meteen even de reparatie/ onderhoudslijst plaatsen misschien dat er een verband bestaat.

-radiator na lek vervangen.
-thermostaat vervangen.
-kachelradiateur na lek vervangen.
-nieuwe koppakking.
-nieuw brandstoffilter.
-nieuw oliefilter.
-ontluchtingskanalen carter schoonmaken.

Wie helpt me uit de brand? en is er overigens een manier om de lambdasonde te laten doormeten of deze kapot is/ slecht werkt?

HuubGTX

Geplaatst door HuubGTX (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nexia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kees6216 (0), 16 jaar geleden

spoel van de ontsteking wil ook wel eens rare storingen geven als deze kapot gaat,is deze al vervangen?

HuubGTX (0), 16 jaar geleden

Ik denk dat ik er morgen even voor ga bellen ja, had heel het forum al doorgelezen, maar dit is maar 1 van de mogelijke problemen, ben het geouwehoer met die auto nu wel beu, ik probeer die spoel nog uit en als dat het niet is dan gaat ie achter elkaar in de verkoop, jammer, maar goed, ik ben ook niet gek.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nexia of stel zelf een nieuwe vraag.