Daewoo-Chevrolet Matiz: Bout waterpomp afgebroken

Bouwjaar: 1999

Momenteel ben ik bezig met het vervangen van de koppakking en distributieriem. Met het plaatsen van de waterpomp is mij 1 bout geknapt bij het indraaien.
De waterpomp zit vast met 5 bouten/moeren en nu dus maar met 4! Ik kan er onmogelijk bij om het eventueel uit te boren. Is de bout noodzakelijk of zou het zo
ook kunnen blijven zitten zonder dat deze gaat lekken?


[url=http://postimg.org/image/3xjdb01qf/][img]http://s23.postimg.org/3xjdb01qf/waterpo...[/img][/url]

DaniR6

Geplaatst door DaniR6 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

Dikke kans dat de pompafdichting gaat lekken wanneer de riem op spanning wordt gezet............

kaleido 1 (1755) PRO, 10 jaar geleden

hoe is hij afgebroken , glad aan het blok of steekt er nog een stukje uit ?

DaniR6 (0), 10 jaar geleden

Hij is niet glad afgebroken maar met een puntje die helaas aan de bout z`n kant zit dus er steekt niets uit. Ik ben bang dat er niets anders op zit dan de boel er gewoon weer op te zetten en dan maar hopen dat het niet gaat lekken. Ik kan er namelijk onmogelijk bij om het uit te boren en ook niet met een haakse boor. Er is simpelweg geen ruimte voor en dan zou de motor eruit moeten als ik er toch bij zou willen. Balen dit!

Punt (35) PRO, 10 jaar geleden

Dat stukje bout zit dus niet vast gerot /geroest .

Wat een mogelijkheid is om met een CO2 lasapparaat er een m8 moer op te lassen.
Meerdere malen goed resultaat gehad. Het lassen zit niet vast op het aluminium .
Eventueel eerst wat oplassen van het stukje schroefdraad ..... Moer er bij houden en het gat deels opvullen met een las!

Hopelijk is er wat ruimte om er met het gereedschap bij te kunnen.

Succes.

DaniR6 (0), 10 jaar geleden

Ik heb het toch nog maar eens geprobeerd en de bout stak alleen aan de zijkant toch een klein beetje uit en kheb toen met een platbek tang het wonderbaarlijk
maar heel voorzichtig toch voor elkaar gekregen om de bout er uit te krijgen. Joohoo!!! Mijn geluk was dat de bout toch een beetje uitstak en dat deze erg los zat pfooeeii joh
wah ben ik blij zeg! Nieuwe bouten heb ik ook al! Opgelost slotje er op ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.