Daewoo-Chevrolet Matiz: Hoe en wat moet ik eerst doen om deze bougies te kunnen vervange

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.8

Goedendag,




Onze auto 30.000km gereden,en is terug aan onderhoud...Maar ik zit nu met een auto proleem.



1. Ik kan twee bougies niet vervangen wegens een plaat dat voor de bougie opening staat bevestig met 5 schroeven erop die je los draaien.
Mijn vraag is.Mag ik die plaat verwijderen en is er nog iets dat ik eerst moet los draaien voor ik aan die bougies kan werken?


2. En die ander bougie kan ik ook niet vervangen,omdat die zo vast zit dat ik bang ben om die stuk te draaien.
Mijn vraag is.Hoe kan ik die bougie het beste eruit krijgen,bestaat er misschien een manier om die bougie gemakkelijk te kunnen verwijderen?


3.Ik kan kiezen tussen twee verschillende type bougies,type BPR5EY-11 of type WR8DCX.
Mijn vraag is.Welke type bougie "moet" ik kopen voor deze auto,en waarom?

stier

Geplaatst door stier (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1965) PRO, 10 jaar geleden

Soms moet je dingen aan specialisten overlaten , dit is niet lullig bedoeld , maar een bougie die muurvast zit kan voor grote kosten zorgen als deze op een verkeerde wijze losgedraaid gaat worden.
Vroeger was alles simpeler zou je haast denken , maar waarom niet dezelfde erin zetten die eruit komen ?
Kruipolie inlaten werken , motor warm draaien en voorzichtig kijken of hij los komt , als hij iets los komt kruipolie erop en in een heen en weer gaande beweging hem erzo verder uitdraaien , zeker niet in 1x proberen eruit te draaien als hij zwaar gaat.
En inderdaad om bij de bougie s te kunnen komen zul je soms onderdelen moeten demonteren.
Verder veel succes met het "besparen "op onderhoud en niet op de kosten of was dat een ander merk ? grapje.

stier (0), 10 jaar geleden

Kaleido 1.Vroeger had je auto vraagbaak boeken als je een probleem had met je auto.En nu heb je problemcar als je een probleem heb met je auto,denk ik toch? ;-)

Wij werken al meer dan 20 jaar zelf aan onze eigen auto,zoals klein/groot onderhoud,= Olie vervangen,oliefilter,luchtfilter,bougies/kabels vervangen,uitlaat,remolie vervangen + ontluchten,remschijven/remblokken vervangen en remschoenen vervangen,dynamo/riem vervangen,accu vervangen,autolampem vervangen,En de rest laten wij doen in een auto...! ;-)

kaleido 1 (1965) PRO, 10 jaar geleden

Oke prima je moet je ook niet aangevallen voelen , dacht dat ik met mijn antwoorden je toch aardig opweg geholpen heb , voor mijn gevoel dan .
Maar in een vraagbaak staat ook niet in hoe je een vastgerotte bougie moet verwijderen , maar met de 20 jaren kennis in eigen onderhoud , moet dit dan toch geen probleem zijn , of heb je hem er al uit ?

stier (0), 10 jaar geleden

Sorry kaleido 1 als mijn bericht wat cru overkwam enz.

Neen neen,ik voel mij niet aangevallen.Wou maar even meegeven dat die heel goede vraagbaak autoboeken zijn gestop met uitgeven op de markt en dat ik die mis die boeken als ik een auto probleem heb enz.

Ik hou u/julie op de hoogte als ik de bougies heb vervangen enz. ;-)
Ga die vijf schroeven maar los draaien en dan zien wat er nog verder moet doen enz.

stier (0), 10 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Oke prima je moet je ook niet aangevallen voelen , dacht dat ik met mijn antwoorden je toch aardig opweg geholpen heb , voor mijn gevoel dan .
Maar in een vraagbaak staat ook niet in hoe je een vastgerotte bougie moet verwijderen , maar met de 20 jaren kennis in eigen onderhoud , moet dit dan toch geen probleem zijn , of heb je hem er al uit ?[/quote]
Dat is waar kaleido 1 over vraagbaak bougies...Maar in vraagbaak boeken staat wel van A tot Z beschreven hoe en wat je nu juist moet losdraaien om dit of dat te kunnen... ;-)

kaleido 1 (1965) PRO, 10 jaar geleden

Ben ik helemaal met je eens , wordt er zo niet makkelijker op.
We horen het wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.