Chevrolet Matiz 2005: Chevrolet matiz 1.0 zakt (te) langzaam in toeren.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handmatig, Motorinhoud (cc): 995, Vermogen (kw): 49

Goedendag, mijn naam is tom ben 25 en ik ben nieuw hier en heb meteen een vraag. Ik heb afgelopen week de EGR klep met bijhorende leiding naar de inlaat en het gasklephuis van de Chevrolet Matiz 1.0 uit 2005 van mijn moeder schoongemaakt, maar nu zakt die (te) langzaam in toeren naar stationair. Blijft zn 2 secondens hangen voordat hij terug zakt. Dit gebeurt vooral tussen de 2 en 3000 toeren. Ook daardoor schiet hij iets omhoog met opschakelen als je in dat toeren gebied rijd tot max 3000 toeren. Wat waarschijnlijk komt omdat de motor dan vrij komt te lopen. Ook in de vrij als je wat tikjes op t gaspedaal geeft kan die wat omhoog schieten en langzaam zakken. Ook stationair loopt die soms wat onrustig tussen de 800 en 1000 toeren wanneer warm. Wat ik al heb gedaan is meerdere keren het gasklephuis/stappenmotor gereset met een obd kastje. Accu polen eraf gehad etc. Maar niks lijkt het echt op te lossen. Het is geen valse lucht daar is al grondig op gecheckt ook de gaskabel zelf blijft niet hangen. Ook de gasklep loopt vrij en soepel. Heb al eens de luchtfilter slang eraf gehad en dan zie je echt dat de stappen motor de klep langzaam laat terug lopen. Mijn gedachten is omdat de stappenmotor/gasklep is gereset moet alles opnieuw worden ingeleerd doormiddel van rijden. Maar wil graag jullie meningen weten. Alvast heel erg bedankt

TomBouman

Geplaatst door TomBouman (0) , lid sinds 3 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.