Chevrolet Matiz 2005: Tank inhoud

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: B10S1, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 49

Een paar dagen geleden getankt, pomp sloeg heel snel af, na ongeveer 6 liter, maar toen ik de auto weer startte stond de benzinemeter op halverwege. Nu een paar dagen later gaf hij aan op nog een kwart te zitten, dus ik weer tanken, ging nu ongeveer 10 liter in, terwijl ik in de tussentijd hooguit 100 kilometer heb gereden. Ook nu blijft de brandstofmeter op halverwege steken. Ik vraag mij dus af of de meter klopt en de tank niet goed vol raakt. Of dat het afslaan van de pomp klopt, de tank dus gewoon helemaal vol zit, en de meter in de war is. Of er moet sprake zijn van een probleem wat op beide invloed heeft

Matt04

Geplaatst door Matt04 (70) , lid sinds 1 maand geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

quikfit (715), 1 maand geleden

Waarom tank je de auto niet af zodat je ziet dat de tank vol is?
Dan weet je meteen of de meter vol aangeeft...of niet.

Matt04 (70), 1 maand geleden

Ik heb m afgetankt, het benzinepistool klikt in elk geval af. Alleen de meter in mijn auto geeft iets heel anders aan, en ik ben enigzins skeptisch over de hoeveelheden brandstof die er in gaan. Ik betwijfel dus of ondanks dat de pomp herhaaldelijk afslaat de tank wel echt vol is. En of t probleem dus in de meter van mijn auto zit, of dat t ergens anders mis gaat

quikfit (715), 1 maand geleden

Pistool uit de vulpijp halen en langzaam aftanken...dan weet je zeker dat de tank vol zit en dan kan je,je brandstofmeter checken.
Er is vast iets mis met de tankontluchting.

Master_ (25), 1 maand geleden

Tanken tot dat hij afslaat. even wachten (15 sec?) en nogmaals aftanken. Hoe ging dat in het verleden dan?

Matt04 (70), 1 maand geleden

@master_20 @quikfit ik zal binnenkort beide eens proberen als ik langs een tankstation kom.

Hoe het in het verleden ging weet ik weinig over, ik heb de auto net een maandje. Maar de eerste 2 keer dat ik getankt heb ging de meter wel gewoon op vol.

Matt04 (70), 1 maand geleden

Ik heb net nogmaals getankt, (in de tussentijd hooguit 5 kilometer gereden) er ging meteen c.a. 3 liter in, en door steeds even te wachten ging er dan steeds nig wat bij, de eerste keer meteen nog 2 liter, daarna steeds minder en op den duur nog maar een liter per keer. Heb er in totaal 9 liter bij gegooid, en teller ging daarmee in 1 keer van een halve tank naar en volle tank.

quikfit (715), 1 maand geleden

Aangezien het tanken moeizaam gaat zou ik er een garage naar laten kijken,dan kunnen ze kijken of de ontluchting goed werkt.

Matt04 (70), 1 maand geleden

Dat zal ik eens doen, ik kom er net ook achter dat mijn auto blijkbaar e5 moet tanken ipv e10 wat ik er nu al een week of 3 in sta te gooien🫣 zal de volgende keer netjes e5 tanken, zou dat er nog mee te maken kunnen hebben?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.