Daewoo-Chevrolet 0: Contactslot matiz kapot

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 800cc

Hallo,
Mijn contactslot van mijn matiz is kapot. Hier zit wel startblok. op.
Ik heb een contactslot van een matiz van bj 2000 opgehaalt waar ook startblok. op zit.
Ik heb de contactslot aangesloten met startblokering maar hij draait wel, maar start hem net niet.
Hetzelfde als ik mijn eigen startblokkering gebruik.

Het is me wel opgevallen dat op de contactslot van de bj 2000 matiz 6 aansluitingen zitten, en op mijn eigen van 2003 zitten er maar 5.

Wat kan ik nou het beste doen zodat mijn auto weer daadwerkelijk kan starten.?

M.v.g. Bert

weloveberdt

Geplaatst door weloveberdt (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Het beste is een nieuw slot bestellen op sleutelnummer van je eigen auto.
In de sleutel zit een chip die de startblokkering moet vrijgeven. Aangezien je nu dus een andere sleutel hebt, klopt de code voor het vrijgeven van de startblokkering niet t.o.v. de motorcomputer ( ECU).
Bestel je een slot op je oude sleutel, kun je je eigen sleutel weer gebruiken. Dan hou je meteen alle sloten ( zoals deuren enz. ) op 1 sleutel en kloppen ook de aansluitingen weer.

weloveberdt (0), 12 jaar geleden

Ik heb net alles in zover uitelkaar, heb nu 2 contactsloten liggen.
Aan het contactslot zit een stekker, die stekker kan er apart af en daarachter zit de pen die ronddraait als je de sleutel ook draait. Die is dus afgebroken. Is het mogelijk om dan het complete slot uit elkaar te halen en een andere pen erin te zetten van een andere slot.? Zo hoef ik hem neem ik aan niet uit te lezen of iets dergelijks en kan ik mijn eigen startonderbreking houden. Alleen de vraag is dan, HOE in vredesnaam haal je zon slot uit elkaar.?

M.v.g.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Die afgebroken pen zit aan het cilindergedeelte. Daar zul je vermoedelijk wel een los, nieuw deel voor kunnen krijgen op sleutelnummer. Morgen even bellen naar een dealer. Die zal ook kunnen vertellen hoe dat er uit te krijgen. Vaak is het middels een pen indrukken op een bepaalde stand. Dan blijft alles bij het oude v.w.b. de startblokkering.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet 0 of stel zelf een nieuwe vraag.