Daewoo-Chevrolet Matiz: Startproblemen Matiz 1999

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 800 cc

Voor de vakantie wilde de Matiz van mijn vrouw al soms niet goed starten, je hoorde de startmotor zoemen maar niet "pakken". Omdat ik er van uit ging dat de startmotor wel aan zijn eind was heb ik die alvast op de sloop gehaald om na de vakantie in te laten bouwen. De auto heeft nu 2 weken stilgestaan en heeft nu het volgende probleem:

Als ik de auto wil starten slaat de motor soms aan maar loopt heel onregelmatig en stottert om na een paar seconden weer af te slaan. het lijkt wel of hij op 2 cilinders loopt. Vanmorgen probeerde ik het opnieuw en de auto startte zonder problemen en reed normaal.

Na ongeveer 5 minuten uit te hebben gestaan probeerde ik deze weer te starten en weer stotterend aanslaan om het na een paar seconden op te geven.

Dit lijkt me niet de startmotor (alhoewel deze voor de vakantie al vaak weigerde en ik toch al heb).

Iemand enig idee wat hier aan de hand zou kunenn zijn ?

John

Noppesnada

Geplaatst door Noppesnada (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ovi (0), 12 jaar geleden

Aangezien hij start is het zeker niet de startmotor hé!
Eens uw auto gestart is gebruik je die niet meer dus misschien toch even iemand er bij halen die er iets meer verstand van heeft want het kan zo veel zijn dat het moeilijk wordt om u te helpen.

Noppesnada (0), 12 jaar geleden

Voor de vakantie startte hij regelmatig niet, je hoorde dan wel de startmotor gieren, maar hij "pakte" hem dan niet. Dit is een bekend verschijnsel van een defecte startmotor, vandaar dat ik er alvast een had gehaald (ik had hierover ook contact gehad met mijn monteur en die gaf aan dat het zeer waarschijnlijk de startmotor was).

Het probleem wat zich nu voor doet is anders. Het lijkt wel een ontstekingsprobleem. Het vreemde is juist dat hij dit 2 weken geleden absoluut niet deed. Pas na 2 weken stilstaan is dit probleem er opeens Ik post dit juist om te zien of er mensen met een soortgelijk probleem zijn (geweest).

John

ovi (0), 12 jaar geleden

Hé John,
draai er eerst al eens de bougies uit dan zie je al veel meer.

Noppesnada (0), 12 jaar geleden

Vervolg: Gisteren startte de auto en kon ik er een 10 minuten mee rijden voordat het motorstoringslampje ging branden en de auto helemaal stil viel. Starten lukte soms, maar de motor liep dan onregelmatig, plofte en viel na een paar seconden uit. Omdat de brandstofmeter net boven reserve stond heb ik de auto naar een benzinepomp gesleept en daar afgetankt. Hierna startte de auto en was te rijden, echter de motor liep niet mooi maar bleef wel draaien.
Nadat ik het contact had uitgezet kreeg ik de auto weer niet gestart (volgens mij duidelijk de startmotor die het op dat moment weer liet afweten).

Bougies heb ik nog niet losgehad.

Iemand ideeen ??

Noppesnada (0), 12 jaar geleden

Het probleem is verholpen:

Vorige week zaterdag de rotor en verdelerkap losgehad. Alles was flink vervuild en aangeslagen, en er zat ook roest (?) op de ontsteking. Goed schoongemaakt.
Ook bougies losgehad, maar die zagen er normaal uit.

De auto bleef nu wel lopen, maar nog steeds slecht en zodra je gas gaf was het afgelopen.

Aangezien mijn vaste monteur ziek was de auto naar een dealer gebracht. De diagnose was dat de ontsteking overleden was.

De ontsteking is nu vervangen (en de gebruikte startmotor gemonteerd) en hij loopt weer als vanouds !

John

ovi (0), 12 jaar geleden

Goed nieuws en bedankt om de oplossing hier te plaatsen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.