Daewoo-Chevrolet Daewoo Nubira: Daewoo Nubira 2.0 start niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Auto Daewoo Nubira 2.0 4dr wagon automaat 1998

Voorgeschiedenis: in de afgelopen 6 maanden kwam spontaan het abs lampje aan en ging ook meteen uit, dit heeft zich in de loop der tijd verergerd. Sinds 2 weken brand het abs lampje permanent (garage heeft het abs systeem nagekeken maar dit blijkt goed te werken).

Probleem: sinds 1-1/2 week heeft de auto start problemen, de startmotor draait prima maar de motor slaat niet aan.

De WW. heeft de eerste keer een ontluchtings ventiel ingedrukt en daarna starte de auto, in de volgende uren diezelfde dag heb ik zelf dit moeten doen omdat hij niet wilde starten (4x).

2x in de garage geweest maar men kan niets vinden.

De WW. heeft de tweede keer niets gedaan als de contact sleutel omgedraaid (nadat ik hem niet gestart kreeg na 45min proberen, de WW gebeld, 30min wachten...) de ventiel truuk werkte niet.

Weer 3 dagen de garage in, alles nagekeken(nieuwe relays, zekeringen, enz...), diagnose apparatuur om de computer uit te lezen lukt niet.
2 dagen lang starten, stoppen, starten..... 1 keer wilde hij niet starten.
Ik haal hem op en het probleem begint weer van voorafaan.

In de afgelopen dagen kwam ik achter een truuk om hem te starten, trek de handrem aan, de handrem lamp gaat aan en de abs lamp gaat uit! en starten maar. Laat ik de handrem eraf dan blijft abs branden en start hij niet (3 monteurs die hier helemaal niets van snapten) maar goed voorlopig kan ik weer rijden.

Hij gaat volgende week naar een andere garage waar ze betere spullen hebben om de computer uit te lezen en schema's om uit te zoeken waar die abs sensor allemaal heengaat aangezien ik deze sensor zal laten uitschakelen als men de oorzaak niet kan vinden. (volgens de experts werkt alles namelijk prima).

Iemand enig idee waar dit probleem te zoeken en wat eraan te doen?

WPW

Geplaatst door WPW (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Bdp-sensor misschien?.

WPW (0), 16 jaar geleden

Waar zit die sensor? kan ik daar makkelijk bij?

michel 26 (0) PRO, 16 jaar geleden

het kan ook zijn dat er een splicepack kapot is er zitten er ongeveer 5 in de auto
onder het dashbord dat is een stekker waar wel 20 kabels samen komen die brand wel eens door

WPW (0), 16 jaar geleden

Ik neem het allemaal mee volgende week, tnx!
Maar even een andere gedachtegang, als hij start (en dan handrem los) dan knippert de handrem lamp en hoor je een relay klikken voor ongeveer 4 minuten (koud), het abs lampje knippert ook mee maar in mindere mate. Nu had ik al een mening gehoort dat dit een massa of computer probleem is, en het lijkt meer op een massa probleem dan een computer probleem(want als de handrem is aangetrokken start hij en draaiende gaat de abs lamp uit). Met deze info kan iemand mij vertellen waar die abs sensor zit (die het lampje laat branden) en waar de draden van de handrem uitkomen (voor het handrem lampje) als dit ergens bij elkaar komt misschien dat daar iets te zien is. ps. Het dashbord is al 3 keer open geweest om de bedrading na te zien.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Zit het abs en de handrem misschien op dezelfde massakabel.
Ik ben niet zo bekend met deze auto, nooit aan gezeten.

WPW (0), 16 jaar geleden

Geen flauw idee wat waar zit, ik weet bijna niks van auto's, maar vanavond een nieuw symtoon, de 'power' lamp knippert (die knop aan de zijkant van de automaat hendel)... alles draait nog normaal.

WPW (0), 16 jaar geleden

Wat nu ineens ook opvalt is dat het lichtaan/gordel geluid alarm niet meer werkt. Vanmorgen toch eens alle zekeringen doorgemeten, niks mis mee.

WPW (0), 16 jaar geleden

Hij doet het weer, 1 dag aan het zoeken geweest, berg cente armer, was een probleem met de bedrading nabij de zekering box (hoe vaag kan je zijn...) dit los ik de volgende keer zelf wel op dus :) nog 1 vraag aangezien het lichtaan/gordel geluid alarm nog steeds niet werkt, is hier een zekering voor of is ergens iets te meten? oja, is er een simpele methode om de computer te resetten? iets met een combinatie automaatstick,starten en dan schakelen of zo?

WPW (0), 16 jaar geleden

Nou we zijn eruit, de zekering blokken waren vervangen. Het geluids alarm (die pingel) werkt ook weer, extra massa draad onder dashboard erbij gemaakt.

WPW (0), 16 jaar geleden

Hij draait nog steeds, geen abs/handrem/start toestanden meer, maar wel nog 1 vreemd ding. Gisteren ging ik voor het eerst harder dan 80 en daar ging de power lamp weer knipperen, nu vanmorgen ging deze ineens weer uit, waar moet ik dit zoeken?? zie ook de post http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p... over de eerste keer.

WPW (0), 16 jaar geleden

Was uiteindelijkde krukas sensor, nieuwe erop en meteen een hitteschild eroverheen laten zetten.

skippy47 (0), 16 jaar geleden

hey wpw ik heb ook een nubria 2.0 ( geen automaat ) loopt goed alleen heel dorstig rustig rijden loopt hij 1 op 10 meer gas dan loopt hij 1 op 7 -8 wat loopt die van jou??

WPW (0), 16 jaar geleden

Zou het niet precies weten maar ongeveer 1/12, momenteel istie wat zuiniger geworden 1/14 na de revisie. (lettend op de meter na bepaalde ritten) revisie is best kostbaar maar als de rest nog goed is, goedkoper dan een nieuwe.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.