Daewoo-Chevrolet Matiz: Deaewoo Matiz temperatuur meter

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 798cc

Hallo,
ik heb een Daewoo Matiz uit '99, maar de temperatuur meter gaat bijna niet omhoog, alleen een héél klein stukje en de autoverwarming werkt slecht. De kachel wordt eigenlijk niet warm, alleen als je héél lang in de auto zit merk je het eindelijk. Het reservoir van de koelvloeistof is vol zoals het hoort en volgens een kennis van me ligt het aan de thermostaat. Kan dit kloppen, en waar zit de thermostaat bij de Matiz? Ik hoop dat iemand me hierbij kan helpen hiermee. Deze auto is mijn eerste auto en ik weet er dus nog niet zo veel van.

kevin1993

Geplaatst door kevin1993 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Djurres (0), 12 jaar geleden

Hoi,
Dit zou heel goed aan de thermostaat kunnen liggen. De thermostaat sluit op het moment dat je een koude motor hebt, en zorgt er voor dat de motor snel op bedrijfstempratuur komt, daarna gaat de thermostaat open, en gaat de auto ook daadwerkelijk koelen door de radiator heen. Op het moment dat de thermostaat open is, zal je kachel ook warm worden. Als de thermostaat open blijft staan, en je gaat rijden, word koude koelvloeistof eigenlijk direct gekoeld, waardoor het heel lang duurt voordat de motor, (en ook de koelvloeistof) op tempratuur is, waardoor het heel lang duurt voordat de kachel warm word.

Ik zeg, thermostaat vervangen, en dan eens zien wat er gebeurt.

kevin1993 (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord. Met veel geluk heb ik een tweedehands thermostaat kunnen vinden bij de sloperij, en na deze erin gezet te hebben doet de auto het weer prima. Het bleek dat de thermostaat in mijn auto helemaal krom was, dus het was wel logisch dat hij het niet deed. Het wordt weer lekker warm in de auto en de temperatuur meter gaat ook gewoon weer omhoog. Bedankt voor de hulp nogmaals!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.