Daewoo-Chevrolet matiz: distributie riem

Bouwjaar: 2001

Hallo,het gaat om het volgende:een 3 jaar oude daewoo met 27.000 op de teller.Nou beweert de daewoo garage dat er een nieuwe distributie riem op moet,en dat is ook nog niet bepaald gratis.Volgens mij gaat een distributie riem veel langer mee.De vraag is of er misschien een andere reden is voor de vervanging,waar ik misschien niet aan gedacht heb.Wie kan me wat vertellen???

ed-kadett

Geplaatst door ed-kadett (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

Ja je bent inderdaad iets vergeten.De riem gaat een bepaald aantal km mee.Volgens H-base is dat 60000 km.Dus dat zou geen reden mogen zijn.De riem heeft echter ook een max. leeftijd.Volgens h-base is dat 4 jaar.dat zou dus een reden kunnen zijn om te gaan vervangen.Als de volgende beurt dus pas is als hij dit over de 4 jaar is zou je kans hebben dat hij alsnog breekt.

ik hoop dat dit een voldoende antwoord is.

groeten michael

ed-kadett (0), 19 jaar geleden

Nee,dat wist ik niet,bedankt.

kees6216 (0), 19 jaar geleden

distributie riem matiz hoeft pas bij 4 jaar of 90000!!km vervangen te worden,ik heb al vaak zat bij 4 jaar riemen vervangen die gewoon nog goed waren,maar ja fabrieksvoorschrift.
Dus gewoon nog een jaartje laten zitten.

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

merkwaardig want h-base geeft doorgaans goede en betrouwbare info.en daar staat dus echt 60000. Vraag jezelf eens af wat een nieuwe riem kost en een motorrevisie.weegt het een tegen het ander op?

succes

michael

kees6216 (0), 19 jaar geleden

heb tot vvor kort bij een daewoo dealer gewerkt.H-base is een goed programma maar de intervallen zijn inderdaad 60 duizend geweest maar zijn verhoogd naar 90 duizend.

dinesh (0) PRO, 18 jaar geleden

d-riem vervangen van matiz is 6 jaar of 90000km de rest is 4 jaar of 60000km

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.