Daewoo-Chevrolet nexia 1.5 gl: distributieriem.

Bouwjaar: 1997

Gaat het vervangen hiervan gemakkelijk of stuit je op problemen?
En zit hier ook een spanner op en loop wielen die vervangen moeten worden, alvast bedankt.

Geplaatst door

wil12012 (0)

al 21 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

lekker simpel en alleen een spanrol,dus op tijd zetten(merktekens zijn redelijk duidelijk)spanner los riem vervangen en spannen en klaar.hetis altijd verstandig om de span en looprollen van de distributie mee te vervangen.Altijd goedkoper dan een koprevisie

kees6216 0

20 jaar

Bij het vervangen van de distributieriem stuite ik op de volgende problemen.
De leidingen van de airco en de stuurbekrachtiging zaten in de weg en kreeg de riem niet hier achter langsdoor. Kunnen de pompen hiervan rechtstreeks kompleet van het blok geschroefd worden of hoe gaat dat, neem aan dat je de leidingen hiervan niet zomaar kunt losdraaien zonder gevolgen.Ik heb hem dus nog niet kunnen vervangen. De krukaspoulie kreeg ik ook niet meteen los, is dit gewoon rechtse draad of eventueel linkse, anders moet ik en slagsleutel gebruiken.Alvast mijn hartelijke dank hiervoor als mij iemand kan helpen met raad of advies.

wil12012 0

20 jaar

hebben we het hier over een 16V?? zo ja dan moet je vanaf de onderkant de flexibeleslang van de stuurpomp losnemen , wel een bak eronder want de stuurolie zal eruit lopen, als de multi-riem nog is gemonteerd de 3 boutjes van de puley lossen, multi-riem verwijderen, de 2 bouten 13 van de stuurpomp eruitdraaien, deze kunnen niet uit de pomp worden gehaald nu!!, met een bandijzer de motor van het rechtse binnen scherm duwen en je kunt je pomp er tussenuit halen.je kunt ook de pomp alleen losschroeven en de bouten erin laten zitten en de riem er langs duwen let wel op dat bij het tussendoorhalen van de riem de goede draairichting in acht word genomen.

suc6

Denny23 0
badge

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nexia of stel zelf een nieuwe vraag.