Daewoo-Chevrolet Tacuma: EGR klep Tacuma

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 16i 16V

Hallo,

Ben niet geheel onbekend met het repareren van auto's maar heb een vraag. Kheb er al wat over gelezen hier op het forum maar het is mij niet geheel duidelijk.

Ik heb een Daewoo Tacuma 16i 16V bouwjaar 2004. Ik heb regelmatig last van een afslaande motor en één die flink nahuilt bij het loslaten van het gas. Het storingslampje gaat regelmatig branden. Kheb m uit laten lezen bij de dealer en deze gaf als probleem dat de EGR klep waarschijnlijk kapot was. Kan ik de EGR zonder problemen afdoppen door een plaatje in het model te knippen op de plaats van de pakking? En zo ja, moet ik wel de stekker aan de EGR laten zitten ivm storingen? Ik heb gelezen hier op het forum dat de auto beter gaat lopen als de EGR klep is afgekoppeld.


Alvast bedankt,

Groeten uit Groningen.

beinsdorpje

Geplaatst door beinsdorpje (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Gaat niet werken. De egr meet de doorstroming. Geen doorstroming =foutcode= storingslamp branden.

beinsdorpje (0), 12 jaar geleden

Ok, duidelijk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.