Chevrolet Spark 2012: Enorm trillen bij optrekken

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: B10D1, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

Beste lezers,

Zoals zij die mij regelmatig lezen weten ben ik over gestapt van Suzuki Ignis op Chevrolet Spark. Dus vooral mensen met ervaring en kennis van deze autootjes (het specifieke type wat ik hier op kenteken heb geselecteerd) heb ik eigenlijk even nodig. De volgende 2 zijn exact hetzelfde model namelijk.

Mijn Sparky (met ruim 320.000 km op de teller) rijd (sinds ik de LPG verdamper, filters en bougies vervangen heb) prima. Maar ik ben (belangeloos) voor anderen bezig die minder geluk hebben.

Probleem Sparky 1:
Auto trilt enorm bij het optrekken en lijkt soms vanzelf gas te geven. Dat laatste weet ik denk ik wel (vacuumlek in de lucht inlaat).
Maar dat trillen is nieuw voor mij. De mijne had tijdens het rijden wel last een stotteren en inhouden. Bougies vervangen en over was het.
Maar deze trilt gigantisch als je optrekt, dus als de auto belast wordt. En dat kan ik niet plaatsen. Heeft iemand een idee?

Probleem Spark 2:
Deze heeft spontaan uitval van de dashboard verlichtingen. Lampjes, en verlichte knoppen gaan te kust en te onkeur uit en aan, lijkt wel een disco. Ziet er heel grappig uit, maar niet voor de eigenaar. Dus vraag ik mij af of iemand dit herkend?

Bedankt voor de eventuele reacties!

Geplaatst door

Arno Streekvos (480)

al 12 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Sparky 1: bougiekabels met doorslag naar massa...? In donker kijken of je vonken ziet .
Sparky 2: slechte verbinding in een stekker..?

Hans4040 1005
badge vip badge

3 weken

Hans dank je wel voor je reactie.
Sparky 1: Daar zitten nieuwe bougies en kabels in.
Sparky 2: Dat zou goed kunnen, maar welke dan hè? Want het is het halve dashboard wat staat te knipperen... Ga maar eens een draadboom onderzoeken... Waar begin ik?

zoals hans4040 zegt de stekker controleren er zit toch maar een stekker achterop je instrumentenpaneel

Ach ja, dat is natuurlijk ook zo... Stom!

niet zo zeer stom hoor, wat met je kabelbomen rommelen of je verschil ziet succes

Dank je.
Ik ga kijken als ik daar ben (is niet mijn Sparky, die werkt prima).

OPLOSSING:
Het was de Bobine.
Deze vervangen deed de auto weer prima rijden. We hebben dit gedurende anderhalf uur getest in stads en snelweg verkeer. Bedankt voor de adviezen.

Bovenstaande gaat over Sparky 1.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Spark of stel zelf een nieuwe vraag.