Chevrolet Spark 2012: Koppeling zit muurvast

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: B10D1, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

Beste monteurs en technici,

Ik trof vandaag bovenstaande type autootje welke rustig rijdend in stadsverkeer door een gebroken koppelingskabel getroffen werd. Toen ik deze aan het vervangen was bleek de hevel op de versnellingsbak (waar de kabel in gestoken en aangedraaid wordt) muurvast te zitten. Geen beweging in te krijgen, ook niet met handen en voeten...

Dit heb ik nog nooit mee gemaakt enkel na normaal rijden. De kabel is dus blijkbaar gebroken omdat de (ont)koppeling opeens muurvast zat.

Omdat dit voor mij totaal nieuw is wil ik jullie vragen:
Betekent dit dat het drukgroep lager spontaan vast gelopen is (en er dus zeer hoge kosten in het verschiet liggen? Ik ga geen versnellingsbak los halen en zeker niet alleen...).

Ik zie jullie reacties graag tegemoet !

Arno.

P.s. het kenteken is van mijn Sparky. Dat is hetzelfde type maar de defecte is een andere van iemand die weinig te besteden heeft en de vakantie van de kinderen in duigen heeft zien vallen. Dus ik probeerde te helpen, maar helaas. (Vandaar dat ik het kenteken van de gedupeerde even anoniem houd)

Geplaatst door

Arno Streekvos (480)

al 12 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

koppelingssetje ongeveer 50 euro en uurtje of 1.5 uur werk dat is alles

Voor een ervaren monteur inderdaad. Maar die kost ook 120 euro per uur hè? Dus het zit gemakkelijk op € 300,- euro denk ik?

dat weet ik niet wat een andere monteur zou vragen maar 120 per uur is nogal ik denk eerder 120 voor het karwij

Dat lijkt mij vrij goedkoop, maar als jij een goede weet voor die prijs wil ik zijn gegevens wel noteren. Ik heb vaker klusjes die ik zelf niet kan en garages vragen de hoofdprijs meestal... 😳

Wat er precies defect is weten we niet , maar wat IK in ieder geval weet is dat de bak van de motor moet om een diagnose te stellen en een reparatieplan te maken...
Op bokken en bak eraf .....da's de enige kans om er op korte termijn nog wat van te maken.

Beunhaas 915
badge vip badge

1 maand

Ja precies.
Bedankt voor deze reactie. Ik ga gezien de verdere situatie met deze auto haar adviseren deze auto weg te doen.

Bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Spark of stel zelf een nieuwe vraag.