Daewoo-Chevrolet Nexia: Hobbellen tijdens het remmen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5GTX

Beste mensen,

als ik 's ochtends naar m'n werk rijd, en het eerste stoplicht nader, is er nog niet veel aan de hand. Maar na een paar kilometer hobbelt mijn auto als ik moet remmen. Het is duidelijk merkbaar aan het rempendaal als ik de auto laat uitrollen door de koppeling in te drukken.

Hoe harder ik rijd, hoe sneller de auto hobbelt.

Zou dit te wijten zijn aan kromme remschijven?? Het stuur voel je ook wel iets, maar gaat niet heftig heen en weer zoals je bij sommige andere ervaringen leest.

Help, voordat deze Koreaanse namaak-opel mij weer klauwen met geld gaat kosten :)

Matheos

Geplaatst door Matheos (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nexia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

inderdaad... je zegt en denk het zelf al, kromme remschijven.

paul,

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ovale remtrommels is ook een goede mogelijkheid. Heel simpel zelf te testen: trek aan de handrem tijdens het rijden ( niet in volle vaart natuurlijk ) en let op of de auto begint schudden of trillen achter. Zo niet, zit het bijna zeker in de remschijven voor.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nexia of stel zelf een nieuwe vraag.