Daewoo-Chevrolet Matiz: houdt in

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0,8

Hallo iedereen,
Ik heb sinds kort een daewoo matiz gekocht uit 1999. Toen ik hem kocht reed de auto goed.
Nu heb ik een paar dagen later op het oprijpad de auto een tijdje stationeer laten draaien en koelvloeistof bijgevuld. (koppakking/.. is in 2006 al vervangen) en daarna heb ik een paar dagen niet met de auto gereden.
Nu wilde ik de auto starten maar sloeg niet aan. Nu zag ik vonken bij de bobine. Deze bobine heb ik vervangen met de bougiekabels(trok er 1 stuk, 80 euro lichter). Tijdens het vervangen had ik nog even de bougie's eruit gehaald en weer teruggestopt, maar heb 1 bougie laten vallen op de grond.
De auto starte weer en ik kan er weer mee rijden maar................. nu houdt hij in. Als ik, als voorbeeld, 40 km per wil rijden houdt hij steeds in. Als ik vol gas ga dan trek hij lekker door maar als ik op een vaste snelheid wil blijven houdt hij in. Zou het aan de bougie kunnen liggen die ik heb laten vallen??

bvd Dennis

spoorzoeker

Geplaatst door spoorzoeker (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

ja, kan...de afstelling van de electrode klopt nu waarschijnlijk niet meer...haal hem er uit, controleer en stel af op 1,1mm.
Kan ook nog zijn dat het porcelein kapot is, in dat geval moet er een nieuwe in.

mvg,
Hans.

sytze (0) PRO, 13 jaar geleden

En wacht daar beslist niet te lang mee, want dan kun je nog eens een nieuwe bobine kopen. Als er teveel weerstand in het hoogspannings circuit komt zal de bobine intern doorslaan en wordt deze onbruikbaar.

Sytze

spoorzoeker (0), 13 jaar geleden

Oke bedankt voor jullie reactie's ik heb drie bougies gekocht en ga die erin zetten, kijken wat hij dan doet. Hij houdt nog steeds in...

spoorzoeker (0), 13 jaar geleden

Nou ik heb de bougies eruit gehaald en wat denk je, de bougie die ik had laten vallen was precies op de elektrode gevallen dus een kleine 0,3 mm opening. Alle bougies maar vervangen en TOP loopt weer.

Bedankt voor de reactie's

mvg Dennis

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

Mooi zo...bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.