Daewoo-Chevrolet Matiz: Na 15 km rijden stotteren van de motor en stinken.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.8 l

Hallo,

als ik ongeveer 15 km met mijn matiz heb gereden begint de motor kabaal te maken en kan ik nog maar hooguit een snelheid van 80 km bereiken. Hij begint dan ook te stinken, een stank wat ik niet kan plaatsen. Als ik dan bv. nog 10 km doorrij loop hij weer normaal alleen de stank blijft dan. De bougies, verdelerkap, rotor met kap en bougiekabels zijn al vervangen.

Wie heeft dit al eens meegemaakt en weet een oplossing.

groetjes Loes

Loes9

Geplaatst door Loes9 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Bedoel je een rioollucht ?? Het lijkt er op dat de uitlaat bijna dicht zit. Laat de ECU uitlezen en verbeter de fouten anders komt het verbranden terug. Succes.

Loes9 (0), 13 jaar geleden

Beste Punt, bedank voor je reaktie.
Geen riool lucht, lijkt meer op verbrande remvoering.
Denk je dat de katalisator dicht zit. Wat is ECU ?

mvg loes

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Dan valt dat gelukkig af.!. Met ECU wordt de electronischregeleenheid van de motor bedoeld. Als je echt verbrand hars ruikt en wel zo dat de auto niet meer vooruit wil zou ik toch maar op consult gaan bij je garage en laat een prijsopgave doen. Een of meerdere remmen lopen waarschijnlijk vast ( slag om de arm). Laat er zo gauw mogelijk naar kijken. Groet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.