Daewoo-Chevrolet Nubira: Kachel doet het nog niet van Nubira Wagon 2.0

Bouwjaar: 2004

Geachte mede sleutelaars,
In de hoop dat iemand van jullie mij nu eens echt verder helpt, het volgende:
Na een nieuwe thermostaat gemonteerd te hebben bleek dat de oude nog goed was. Dat was dus geld weggegooid.
Nogmaals,het probleem is dat linker slang naar de kachel heet wordt en dat de andere slang die rechts weer uit de kachel komt alleen maar lauw blijft.
Kan het zijn dat er nog lucht in de kachel zit,zo ja, hoe krijg ik dat er uit???
Zit er ergens een ontluchtingsnippel???
Verder blijft de wijzer van de temperatuurmeter nog altijd voor het midden staan. Moet deze niet minstens op driekwart staan???
Beide ventilatoren slaan regelmaig aan, dus de temperatuur van de motor is goed.

Wie geeft mij nu eidelijk eens een goed advies???

Met vriendelijke groet,

Ger Esenkbrink

Ger Esenkbrink

Geplaatst door Ger Esenkbrink (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kees6216 (0), 19 jaar geleden

al eens geprobeerd om de slangen van de kachel los te halen en de radiateur door te spoelen en hoe zit de verdamper aangesloten op het koelsysteem(serie of parallel)?

Ger Esenkbrink (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je advies.
De verdamper zit parallel via een T-stuk aangesloten op de slag die de kachel ingaat. Als voorlopig hulpmiddel heb ik door middel van een slangklem de slang die naar de verdamper gaat iets geknepen. Daardoor heb ik nu wel wat verwarming. De slangen van de kachel heb ik nog niet er van af gehad. Met wat moet ik de kachel dan doorspoelen, met gewoon water of moet daar iets doorheen zitten??? GRAAG ADVIES! Vermoedelijk is slechts een deel van de kachelradiator verstopt, want binnen in de auto geeft de rechterkant meer warmte dan de linkerkant. Alvast bedankt voor de moeite,
Met vriendelijke groet,
Ger Esenkbrink

Ger Esenkbrink (0), 19 jaar geleden

Beste Kees,
De kachelradiateur is doorgespoeld met een doorzichtige slang met een binnendiameter van 16 mm. Het eerste wat er uitkwam was een ongeveer anderhalve meter dikke bruine drap. Daarna werd het water langzaam helder. Daarna nieuwe koelvloeistof er in gedaan en nu werkt de kachel perfect. Bedankt.
Ik heb nog een vraag. Ik zou graag een technisch handboek zo in de geest van de vraagbaak van Kluwer hebben voor de Daewoo Nubira Wagon 2.0. 1997 of iets later. Bij Kluwer hebben ze die niet. Nu schijnt er wel een CD te zijn en dat mag ook van model 2 zijn. Heb je enig idee waar daar aan te komen is.
In ieder geval bedankt voor je hulp bij de kachel.
Met vriendelijke groet,
Ger Esenkbrink

kees6216 (0), 19 jaar geleden

probeer eens bij hayden

Ger Esenkbrink (0), 19 jaar geleden

Beste Kees,

Op het internet kan ik niets vinden over Hayden. Kun je misschien iets nauwkeuriger zijn over wat Hayden voor firma is en waar ik die kan vinden?

Met vriendelijke groet,

Ger Esenkbrink

kees6216 (0), 19 jaar geleden

sorry,haynes!! is een soort internationale vraagbaak uitgever,ik heb gelijk even op de site gekeken(www.haynes.com)maar ook zij hebben nog niets voor daewoo.Van een cd is mij allen bekend dat die er is voor nexia en espero probeer anders een opel de motor is voor 90% gelijk.

Ger Esenkbrink (0), 19 jaar geleden

bedankt, maar het gaat mij echt om een cd van de hele Nubira.
Groetjes, Ger

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.