Daewoo-Chevrolet Nubira: MOTOR STOTTERT OP LPG

Bouwjaar: 1997

Geachte deskundigen,

Al eerder had ik een vraag gesteld over het feit dat de kachel van mijn Nubira 2.0 alleen maar lauwe lucht geeft. Maar daar heb ik helaas geen afdoend antwoord op gekregen.
Het probleem dat zich nu voordoet is dat de motor op LPG (G3) vanuit lage toerentallen stottert. Het lijkt of deze dan slechts op drie cylinders loopt. Ook gebruikt hij dan veel gas en trekt hij niet meer goed door.Op het moment dat ik op benzine overschakel loopt de motor weer mooi gelijkmatig. Soms wordt de slang naar de verdamper koud en slaat de motor gewoon af en soms wordt deze wel lauw en dat is er niets aan de hand. Dat is vooral in de stad aan de orde. Op langere trajecten blijft hij op gas lopen, maar trekt hij evengoed niet door zoals het zou moeten.
Als laatste vraag zou ik willen weten (omdat het toch een OPEL-motor is) of en geen thermostaat van een Opelmotor op past. Want de thermostaat voor de Nubira is schrikbarend duur.

In afwachting van een goed en misschien meerdere adviezen, verblijf ik,
M.vr. gr.
Ger Esenkbrink

Ger Esenkbrink

Geplaatst door Ger Esenkbrink (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Gras (0) PRO, 19 jaar geleden

Je kunt het beste eerst de thermostaat vervangen.
Een thermostaat voor deze auto kost bij een automaterialenzaak rond de 40 euro.
Dit type is compleet met huis.

Ger Esenkbrink (0), 19 jaar geleden

Het stotteren van de motor op gas lag aan een aantal losse bouten,
waardoor deze valse lucht trok. De rest van de oplosingen is te lezen onder: "KACHEL DOET HET NOG NIET VAN NUBIRA 2.0."

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.