Daewoo-Chevrolet Nubira: kachel radiator lekt in de auto

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Auto staat vol water aan bestuurders zijde. Hoe vervang ik de waarschijnlijk lekke radiator van de kachel. Moet dat van onderaf het dashboard of kan dat van boven af. Wat moet er allemaal gedemonteerd worden. Wie kan mij helpen.

roeson

Geplaatst door roeson (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Sander02 (0), 15 jaar geleden

Het hele dashboard moet hiervoor gedemonteerd worden, inc. de voorstoelen om de stuurkolom te kunnen laten zakken. Het dashboard kun je vervolgens los krijgen door oa alle bouten van de stalen dwarsbuis te lossen en de kabelboom linksonder los te maken. Dan kun je het gehele verwarmingshuis verwijderen door de verwarmings-, airco, vacuum en condenswater leidingen los te halen (airco eerst laten leegpompen) plus 5 draaibouten vanaf het schutboard. Dan kan het verwarmingshuis opengemaakt worden en kun je het radiatortje vervangen. Alles goed reinigen en in omgekeerde volgorde weer inbouwen en de airco weer laten vullen.

Veel succes ermee, het is een pittige klus maar als je een beetje handig bent met eventueel wat hulp moet het lukken. Ook 'onderweg' wat foto's maken van, met name de bekabeling ed, kan erg handig blijken als je het weer in elkaar zet.

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Weet je zeker dat je kachel-radiateur lekt, ruikt het zoetig en verlies je koel-vloeistof? het kan ook gewoon water zijn wat ergens naar binnen lekt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.