Daewoo-Chevrolet Nubira: Lawaai airco in vrijloop

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Bij een niet ingeschakelde airco maakt de airco een rattelend geluid in z'n vrijloop. Dit geluid verdwijnt wanneer de airco wordt ingeschakeld.Het lijkt net of het/een vrijloopLager(??) kapot is. De airco koelt naar behoren. Kun je dit lager of datgene die dat geluid maakt uitbouwen of vernieuwen zonder dat het gas uit de pomp moet. Zo ja, gaarne raad en advies bij het uitbouwen van het probleem. Indien dit niet kan, is er dan een oplossing om de pomp zodanig te reviseren dat het geluid weg is, daar je de pomp niet kan verwijderen ivm de getande multi riem

Zoekende

Geplaatst door Zoekende (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

TheoStek (0) PRO, 14 jaar geleden

Dan is idd het vrijloop lager kapot, en "slingert" de poelie ook, het lager is te vervangen.
De compressor moet gedemonteerd worden, wat dus ook wil zeggen dat het systeem leeg gehaald moet worden.
Maar dan ben je er nog niet er zal ook een speciale trekker voor handen moeten zijn om de magneetkoppeling te verwijderen.
Laat dit werk uitvoeren door iemand die er ervaring mee heeft, maar denk dan wel aan de kost prijs! vaak is dit niet de goedkoopste oplossing..

Te denken aan demonteren van de compressor en diens onderdelen en andere bij komstigheden zoals, schade wat het lager heeft veroorzaakt.
De spoel en poeli zullen ongetwijfeld schade hebben opgelopen.

Leg een andere multiriem erop van dezelfde auto maar dan zonder airco! (by pass)
Hiermee wordt de compressor buiten werking gesteld en voor kom je nog meer schade.

Je kunt beter aan een nieuwe compressor beginnen, tegenover het vervangen van het lager en andere bij komstig heden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.