Daewoo-Chevrolet Matiz: matiz koppeling en gas probleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Als ik bij het stoplicht stilsta en weg wil rijden door koppeling op te laten komen en gas wil geven merk ik dat er vaak niets gebeurd ofwel de auto gaat niet vooruit en of hij slaat soms af, en dan geef ik toch echt de juiste hoeveelheid gas voordat ik de koppeling op laat komen.

Pas als ik de koppeling dan weer indruk, gas loslaat, vervolgens dan eerst hard het gaspedaal indruk (wat een sterk overmatig motorgeluid tot gevolg heeft) en dan de koppeling loslaat kan ik wegrijden. In de zomer als het warm is lijkt het euvel nog wat vaker voor te komen.

Ook heb weleens gehad dat bij het opgaan van de snelweg ik van 3 naar 4 schakel en dat in de 4de versnelling met gas geven niets gebeurd, ik heb het gaspedaal dan helemaal ingedrukt en de auto reageert niet met het opvoeren van de snelheid. Pas als ik dan het gas loslaat terugschakel naar 3 en dan weer naar 4 gaat het goed.

Het lijkt erop dat het mechanisme tussen koppeling en gas ergens niet goed is ingesteld.

Ik kan er nog wel meer rijden maar het is vaak toch wel onhandig.

Hebben jullie een idee wat mij verder zou kunnen helpen ?

matiz30

Geplaatst door matiz30 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Eric van Beek (0), 13 jaar geleden

Kan het niet zo zijn dat de koppelingskabel droog is, en niet meer goed glijdt, waardoor hij blijft hangen, en de koppeling niet goed meer opkomt ?

matiz30 (0), 13 jaar geleden

Hoi Eric,

ik heb niet zo heel veel verstand van auto's dus dat is voor mij nu wat lastig om iets over te zeggen. Maar als ik het zo lees zit er zeker wat in jou antwoord.

Wat ik nu ook wel merk is als ik vanuit stilstand weg wil rijden en het gaspedaal wil indrukken dit in eerste instantie zwaar/moeizaam gaat, aslof het gaspedaal enigzins is geblokkeerd. Als hij eenmaal verder is ingetrapt dan reageert het pedaal met gasgeven verder wel normaal.

Enig idee ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.