Daewoo-Chevrolet Matiz: motor loopt niet warm op snelweg, wel voor stoplicht....

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.8

Hallo,

Mijn net 1,5 maand geleden gekochte autotje doet wat vreemd. Op de snelweg loopt de motor niet warm, maar voor het stoplicht wel. Het metertje zelf is dus niet kapot. De verwarming doet het ook. Voor de rest rijdt hij net als anders.

Weet iemand waar dit op zou kunnen wijzen?

Groet,

Petra

peetjepuk

Geplaatst door peetjepuk (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Petra ;de thermostaat die de temperatuur in de motor hoog MOET houden blijft open staan en MOET vervangen worden.
Het is dus niet zo hoe kouder hoe beter !!!!!!! Olie raakt dan ook zijn neergeslagen vocht kwijt . Het onderdeel zit op een makkelijke plaats en maak er gelijk gebruik van om de vloeistof te wisselen behalve als het rood van kleur is , dan alleen rode G12 of 13 bijvullen. Succes.

peetjepuk (0), 13 jaar geleden

Dank je punt!
Dat het niet goed was had ik al wel verwacht. Denk je dat ik er nog 35 km mee naar huis kan of is dat niet aan te raden en moet ik hier een garage zoeken?

Als het goed is heeft hij net al zijn vloeistoffen gehad. Heeft bij aanschaf namelijk een kleine beurt gekregen, of vallen deze vloeistoffen daar niet onder?

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

De vloeistoffen zijn bij die onderhoud alleen op peil gebracht. Je kunt er wel mee rijden maar als de garage vlak bij is.???? Het is wel een eigen model dus niet iedereen heeft deze op voorraad. Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.