Daewoo-Chevrolet Matiz: p0420 daewoo matiz

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

beste mensen,

ik heb een daewoo staan met storingscode p0420, hierop een nieuwe universele lambda sonde geplaatst na de katalysator, echter na 2 dagen komt de storing terug. voordat ik de kat ga vervangen wil ik natuurlijk alles uitsluiten. wie heeft dit al eens meegemaakt? De kat heb ik bekeken en hier is niks geks aan te zien.

leike1@versatel.nl

Geplaatst door leike1@versatel.nl (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

lambdasignalen voor en achter de kat meten. Voor dient te pendelen tussen 0,1 en 0,9 Volt en achter stabiel staan op ong 0,5V. verder originele sondes monteren,immitatie geven vaak storingen.
als dat allemaal goed is en storing komt nog terug,luchtmassameter controleren....

leike1@versatel.nl (0), 13 jaar geleden

de matiz net weer onder handen genomen. De eerste lambdasonde nu ook vervangen en de waardes lijken mij goed. De eerste schommeld tussen 0.1v en 0.9 volt. De tweede vrij constant rond de 0.5v
Maar er zit helemaal geen lmm in! Verder nog wel het gasklephuis gereinigd en de temperatuur voelr schoongmaakt.
Nu maar afwachten, maar ik denk dat het opgelost is.

leon

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.