Daewoo-Chevrolet Matiz: Matiz met verschillende problemen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Vrouwtje heeft recentelijk een Matiz maar nu heb zij een aantal klachten.
De auto heeft ook een airco.

De problemen zijn als volgt:
- bij nader onderzoek heb ik ontdekt dat er een sensor is afgebroken die aan de rechterzijkant bovenop zit waar ook de slangen van de koeling naar binnen gaat en weer weglopen naar binnen toe. Ik zelf denk dat dit de waterpomp is maar de temp meter van het koelwater reageert goed.
Dus waar is deze sensor van???

- als je met een constante snelheid op de snelweg rijdt zonder airco dan gaat het goed, echter als je airco aanzet en de pomp gaat onder het rijden aanslaan dan voel je dat de auto inhoud en het toerental loopt iets terug.

- Als je terugschakeld en de koppeling weer op laat komen in zijn 2e versnelling dan hapert de motor (meestal bij bochtenwerk) alsof iemand even een fractie van een seconde de benzinetoevoer afsnijdt.

Heeft dit alles misschien te maken met de sensor in probleem 1 die niet goed functioneert ??

Heb wel de bougies vervangen want die zaten er vanaf fabriek in (heeft nu 33000 km gelopen).

Graag jullie reactie a.u.b.

jfs23

Geplaatst door jfs23 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

svaleras (100), 14 jaar geleden

Je airco vergt ook een pk'tje of twee...zo doende voel je dat de auto ietsje minder kracht heeft als de airco aangaat. Is vrij normaal.

freddie994 (0), 14 jaar geleden

[quote=svaleras]Je airco vergt ook een pk'tje of twee...zo doende voel je dat de auto ietsje minder kracht heeft als de airco aangaat. Is vrij normaal.[/quote]
Wij hebben met onze Seat leon hetzelfde probleem alleen gebeurt dat bij ons alleen bij hoge temepraturen zodra de airco ingeschakeld wordt. De auto is al eens uitgelezen en geeft geen storing aan de motor en airco. Het toerental schommelt dan ook sterk bij stationair lopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.