Daewoo-Chevrolet Matiz: Probleem met koelvloeistof temperatuur

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Probleem met het koelsysteem. Het rijden in de stad geeft geen problemen.
Hij heeft alleen kuren op de snelweg, rijd ik een tijdje zo'n 110 km/h en vaart verminder naar beneden de 100 gaat de temperatuur in het rood, dus alleen met snelheid verminderen.
Ik ben bij een garage geweest, die hebben de themostaat vervangen en de leidingen doorgespoeld. Koelwater was erg drappig. Na 2 weken goed gewerkt te hebben probleem als boven beschreven.
Nu zeggen ze dat de koppakking vervangen moet worden.
Er komt geen water uit de uitlaat, geen water in de olie, koppakking???
Wat ik niet begrijp is dat er bij lage snelheden geen enkel probleem is en met hogere snelheden er alleen met afremmen problemen optreden met de temperatuur.

Probleem opgelost. Bij het demonteren van de waterpomp bleek dat er geen schoepen meer opzaten, dus geen doorstromojng van het koelsysteem. Nieuwe pomp gemonteerd en probleem opgelost.

Ben Boelen

Geplaatst door Ben Boelen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

michel 26 (0) PRO, 16 jaar geleden

komt heel vaak voor dat de waterpomp oplost klinkt raar maar vernieuw hem maar heb dit problem vaker meegemaakt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.