Daewoo-Chevrolet Nubira: Ratelend geluid bij optrekken (automaat?)

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 liter

Als de motor nog koud is hoor ik bij het optrekken een ratelend/klepperend geluid vanaf zo 'n 2000 toeren. Bij gas loslaten is het meteen weg.
Bij gas geven in P of N hoor ik het geluid niet, dus het lijkt iets te maken te hebben met de automatische versnellingsbak of aandrijving.
Na een paar kilometer rijden wordt het geluid steeds minder hevig en verdwijnt uiteindelijk vrijwel geheel. Hij schakelt nog normaal.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn en wat de verwachting is? (valt de boel binnen een paar kilometer uit elkaar of kan ik er nog even mee vooruit)

Alvast bedankt. :)

Hyper

Geplaatst door Hyper (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

De student (0), 13 jaar geleden

Het is wel zo dat automaat-olie uitzet bij warm worden(peil komt hoger).Dus oliepeiling

Hyper (0), 13 jaar geleden

Olie peilen schijnt nogal lastig te zijn? (heeft geen peilstok oid)
Moet bijvullen via het potje met slangetje eraan en afbeelding van een cirkel met twee strepen? Dat zit halfvol vloeistof. (zit er dan genoeg olie in of zegt dat niks)

autobedrijf van breugel (0) PRO, 13 jaar geleden

waarschijnlijk lekt je uitlaat spruitstuk pakking, komt namelijk veel voor bij deze auto's.
je hoort het vaak alleen als de motor belast word.

laat dit even checken.

groetjes
bart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.