Chevrolet Nubira Station Wagon 2009: rauw resonerend geluid bij optrekken

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F16D3, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Onze Chevrolet Nubira geeft een rauw resonerend geluid bij optrekken en de motor belasten. Het geluid doet zich enkel voor rond de 1900 toeren, daarna is het weg en komt het in een ander toerental niet terug.
Het geluid doet mij denken aan lawaaiige lagers. Herkent iemand dit? Kan dit bijvoorbeeld door de dynamo of waterpomp komen of door bijvoorbeeld de spanrollen van de distributie?
Trek je heel voorzichtig op waarbij je de motor minimaal belast, dan lukt het ook om de 1900 toeren te passeren zonder dit rauwe geluid op te wekken.. Iemand ideeën?
Uitlezen al gedaan, kwam niets naar voren.

Vincent86c

Geplaatst door Vincent86c , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

limbra, 1 jaar geleden

aandrijfassen, versnellingsbak (lager[s]), motorsteunen, koppeling ..........,
een geluid is lastig te beoordelen vanachter de p.c. ,
laat eens een monteur bij een garage mee luisteren .

Vincent86c, 6 maanden geleden

Inmiddels zijn we er nog niet achter wat dit veroorzaakt. Bak denk ik uit te kunnen sluiten. Dat klinkt anders (meer schavend). Motorsteunen zou kunnen, al lijkt de motor niet extreem te kantelen als je gasgeeft/optrekt met de handrem erop. Zelf zat ik meer te denken in de richting van de dymamo, een defecte vrijloop poelie, bijvoorbeeld. Zou dat kunnen?

Vincent86c, 4 maanden geleden

Inmiddels bij de garage geweest. Die hebben voorste en achterste hitteschild van de uitlaat beter vast gezet en nieuwe uitlaatrubbers gemonteerd. Het heeft helaas niet geholpen en het resoneren is er nog steeds. De garage geeft aan dat er een relatief nieuwe aftermarket voordemper onder zit en dat deze mogelijk bij optrekken tegen het subframe trilt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.