Daewoo-Chevrolet Tacuma: rechter knipperlicht blijft aan bij stadsverlichting.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Hoi allemaal,

Als vrouw weet ik helemaal niks van auto's af. Maar ben toch op onderzoek uit .
Ik heb een Tacuma van 2001 waarbij de knipperlichten sinds een maand niet goed functioneren. Rects blijft bij stadslicht aan en overdag als ik de rechter knipperlicht gebruikt dan knippert links het stadslicht mee.

Het is wel zo dat ik nu achteraf denk dat er veel meer electrische problemen zijn. achterruitenwisser gaat zomaar aan, radio doet raar, alarm werkt niet altijd. Het grootste probleem is nu toch de verlichting want heb mijn auto dagelijks nodig.

Ik heb het laten uitlezen bij de dealer: P1660 = Hogespanning motorstoringslamp ( niet te wissen).
P0300 =veelvoudig overslaan cilinder
P 0133 = Hogespanning zuurstofsensor.

De 2 laatsten hebben ze gewist maar het kan zijn dat die storingen terug komen. Voor de 1e moet ik een afspraak maken en dat kan uren werk zijn , uurloon 90 euro per uur. Ik kan dat helaas niet betalen als alleenstaande.

Heeft iemand advies voor mij . Of kan ik mijn auto afschrijven. Ik hoop het niet heb net distrubutieriem en waterpomp vernieuwt.

Marisca

mari_75

Geplaatst door mari_75 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Je hebt last van verschillende los van elkaar staande problemen.

Er is een probleem met de verlichting (mogelijk een kortsluiting of slechte massa), een wat meer algemeen kabelboom probleem (achterruitwisser, radio, alarm) en dan zijn er nog de motorproblemen.

De motorproblemen lijken me vooralsnog los te staan van de rest van de elektrische problemen.
De codes P0300 (overslaan = uitvallen van een cylinder) en als gevolg P0133 worden mogelijk door een te arm mengsel veroorzaakt. Lek slangetje, defecte/slecht aangevende sensor, etc. etc. Dat moet wel onderzocht worden anders loop je het risico op heel dure gevolgschades. Ook deze storing kan een tijdje in beslag nemen om te vinden en op te lossen.
Dat de storingslamp niet (goed) werkt is op dit moment lastig (je ziet de echte storingen niet), maar daar rijdt de auto niet beter of slechter van. Is hooguit een slecht verhulde poging van de vorige eigenaar om de lamp uit te krijgen.

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Lijkt wel of er ergens een verkeerde lamp is gemonteerd v.w.b. de verlichting.
De achterwisser zou een kwestie van kabelbreuken kunnen zijn bij de achterklep.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.