Daewoo-Chevrolet Tacuma: Spontaan stotterende en stinkende motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 SX

Sinds enige tijd begint de motor spontaan zeer slecht te lopen en te stotteren. Hij reageert dan slecht op het gas en begint flink te stinken (katalysator) en te roken. Vaak is het na een warme start, maar een enkele keer gewoon tijdens het rijden. Het verdwijnt ook weer net zo snel als het gekomen is en de auto rijdt dan weer alsof er niets gebeurt is. Bij de garage hebben deze hem al nagekeken en de bougiekabels vervangen maar gisteren gebeurde het weer. Bij de garage staan ze ook voor een raadsel en blijft volgens hun nog de bougies over of de onstekingsmodule(s) maar om die zo maar te vervangen terwijl niet zeker is of dat de veroorzakers zijn ben ik niet echt een voorstander van.

Is er iemand die tips heeft of misschien dezelfde problemen heeft ervaren?
Alvast bedankt voor eventuele reacties.

rowa

Geplaatst door rowa (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

alfa_romeo (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

Ik denk voor bijna 100% zeker te weten wat het probleem is met je auto.
Ik wil wel graag weten ofdat de auto olie verbruikt en hoeveel.En als de motor weer hapert en stottert dan moet je zelf of de dealer 1 voor 1 de stekker van de injectors loshalen en kijken welke reageert en welke niet waarschijnlijk is het de 3e cil. Als de motor olie verbruikt moet er gespoeld worden met forté dat is een middel wat ervoor zorgt dat je olie schraap veren schoongemaakt worden.Ik zal wel opzoeken welke 2 dit zijn.
Groetjes een alfa freak (ook chevrolet monteur).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.