Daewoo-Chevrolet Matiz: Stroom via contact voor radio

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.8

Heb net een matiz gekocht, wil radio inbouwen, maar heb geen stroomdraad via contact, ook doet de sigareten aansteker het niet, kapjes rond contactslot losgemaak, ook daar geeft de schakeldraad geen stroom, maar wat mij wel opvalt is dat een dikke bruinedraad wel schakelstroom heeft, is dat goed?? Kan ik daar stroom voor de radio aftappen??

GeertG01

Geplaatst door GeertG01 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

Mogelijk is enkel een zekering defect.

Gr. Paul

GeertG01 (0), 10 jaar geleden

Heb alle zekeringen bekeken, kon geen kapotte vinden

Koen1962 (0), 10 jaar geleden

Heb je een multistekker gekocht voor de radio?
Mijn vrouw heeft ook een Matiz 2002 en ik moest er een multistekker voor kopen, is niet duur ik geloof 7 of 8 Euro.

GeertG01 (0), 10 jaar geleden

Er van uitgaande dat alle zekeringen onder de motorkap zitten, kon in de auto geen zekeringenkast vinden

GeertG01 (0), 10 jaar geleden

Koen, de kabel die in de radio moet is er, , kan zo in de radio, als ik de rode en gele omdraai, dus constant stroom doet de radio het gewoon,

Koen1962 (0), 10 jaar geleden

Er is binnen de Matiz naast het stuur linksonder nog een zekeringskastje kijk daar eens?

GeertG01 (0), 10 jaar geleden

Onder dachbord kapotte zekering gevonden van audio, nu wel stroom op gele draad, maar zo gauw ik het op contact zet gaat stroom er af, klopt dit??

Koen1962 (0), 10 jaar geleden

Die gaat via het contact de radio, als je de motor uitzet blijft de radio aan, pas als je de sleutel eruit haalt dan pas gaat de stroom van de radio eraf.

GeertG01 (0), 10 jaar geleden

Het is nu zo, dat de radio het de hele tijd deed, als die op contact stond en als de auto liep, al muziekluisterend heb ik de boel weer dicht gebouw en weggewerkt, even de auto uit, van contact af, en gelijk weer aangezet, en nu doet de radio het weer niet, wat kan dat zijn, wat doe ik verkeerd ???

Koen1962 (0), 10 jaar geleden

Kan het zijn dat er kortsluiting is geweest en dat je zekering weer stuk is?

GeertG01 (0), 10 jaar geleden

Oplossing / probleem gevonden denk ik. Heb contactslot beetje wd40 ingespoten, sleutel er een paar keer in, weer wat wd40, en als ik nu op contact wil zetten, dan sleutel goed indrukken, en dan pas op contact zetten, dan doet de radio het, en heb ik ook stroom op de sigaretten aansteker, even aanzien of de wd40 nog wat gaat doorwerken, en anders toch maar een nieuw contactslot denk ik.

Koen1962 (0), 10 jaar geleden

Oke Geert dat kan idd zo zijn, succes verder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.