Daewoo-Chevrolet Lanos: temperatuurmeter daewoo lanos loopt niet meer op

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5sx

Hallo,

Sinds vandaag loopt de temperatuur meter niet meer op. Blijft helemaal benden staan. Alleen bij heel lang stationair draaien loopt de meter halverwege het eerste kwart op. De kachel doet het wel. Wordt ook gewoon warm, maar minder warm als kortgeleden. Wel wordt het warmer zodra de auto stilstaat en langzaam de temperatuur naar halverwege een kwart oploopt.

30 december is de distibutieriem, waterpomp en v-snaar vervangen. Toen liep de temperatuur altijd meteen naar een kwart en bij stilstaan naar een kwart, maar dat scheen volgens een monteur zo te horen.

Ik heb al gezocht op dit forum en ik denk dat het komt doordat de thermostaat kapot is. Klopt dit of is er mogelijk iets anders aan de hand? Kan ik die zo zelf zonder veel moeite vervangen? (nb ik ben geen monteur en sleutel nooit aan autos, maar heb ook geen linkerhanden)

Ik hoor het graag

Paul

paul1974

Geplaatst door paul1974 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Lanos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1805) PRO, 12 jaar geleden

Inderdaad grote kans dat de thermostaat open blijft staan.

paul1974 (0), 12 jaar geleden

ok bedankt. is dat eenvoudig te vervangen?Waar zit ie precies?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Lanos of stel zelf een nieuwe vraag.