Daewoo-Chevrolet Matiz: Trillen en soms inhouden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.8

Beste mede-forummers,

Ongeveer 3 wkn geleden begon de auto (naar mijn idee niet alleen het stuur) te trillen bij rechtuit rijden, dit is met name te merken bij snelheden boven 80 km/h en is continu aanwezig. Sindsdien gaat de auto ook soms op de snelweg veel heviger trillen en houdt hij in (gaspedaal planken en dan max 100 km/h, motor blijft naar mijn idee wel goed lopen), dit duurt ongeveer 1-3 minuten en verdwijnt dan weer vanzelf (de continue trilling blijft dan wel bestaan). De motor maakt niet meer toeren als het gaspedaal wordt geplankt in zo’n situatie. Het verdwijnt ook niet bij ontkoppelen, gas los, andere versnelling of remmen. Bougies en bougiekabels zijn onlangs vervangen (het klinkt naar mijn idee ook niet alsof er een cilinder uitvalt). Voorbanden vervangen en uitgebalanceerd, gaf geen verbetering. Start altijd goed en loopt stationair goed naar mijn idee.

Iemand een idee wat dit kan zijn?

Alvast bedankt!

Groeten,
Daan

danovic212

Geplaatst door danovic212 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

danovic212 (0), 13 jaar geleden

Niemand??

Lars123 (0), 13 jaar geleden

Zelfde probleem hier met mijn Matiz... Hij doet dit alleen rond een bepaald toerental... Heb geen toerentalteller dus weer niet precies bij hoeveel toeren. Maar bij rond de 90 en 110 kilometer in de 5e versnelling. Soms ook in lagere versnellingen bij lagere snelheden. Ik heb het idee dat er iets is dat resoneert, lijkt mij vanuit de koppeling te komen. Bij mij is het ook zo dat het trillen minder wordt wanneer ik de koppeling heel ietsje in trap. Volgens dealer, maakt een 3cylinder nou email meer geluid en trilt het meer. Hij heeft alles nagekeken maar vind geen bijzonderheden. Ik kan je niet helpen met de oplossing. Maar je bent niet de enige, ben ook benieuwd naar de oplossing.

dupl-u-12280-5dd149e8a881e+Rklink (0), 13 jaar geleden

Daan, misschien zijn je (voor)remklauwen of remzuigers niet goed gangbaar en blijven daardoor de voorste remmen hangen waardoor de auto niet harder wil omdat deze continue wordt afgeremd. Maar dan zou 'ie dat echter ook bij een lagere snelheid moeten doen. Heb ik bij mijn Matiz twee keer gehad. Remzuigers bleven hangen en daardoor wilde de auto gewoonweg niet harder. De trillingen die je voelt zouden misschien verzoorzaakt kunnen worden door kromme remschijven. Rob.

danovic212 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. Toch maar even naar de garage gebracht. Het af en toe optredende heftige trillen + inhouden werd inderdaad veroorzaakt door een vastzittende remklauw. Het continue trillen bij hogere sneheden is uiteindelijk verholpen door de banden voor + achter opnieuw te balanceren (voor was net gedaan) + 1 velg die enigzins krom was te vervangen met die van het reservewiel. Hiermee is het probleem een stuk minder, zo niet verholpen. Verder bestond er nog wat hoogteslag, maar dat is volgens de dealer bij iedere auto aanwezig als je ernaar zoekt.

Groeten,
Daan

dupl-u-12280-5dd149e8a881e+Rklink (0), 13 jaar geleden

Mooi dat het nu is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.