Daewoo-Chevrolet Matiz: Matiz pure 0.8 slaat steeds af

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.8

Beste mensen ik heb sinds 3 jaar een matiz 0.8 pure, twee jaar geleden begon het motormanagementlampje te branden ik naar de dealer en liet hem uitlezen en er was alleen één melding van het uitlaatsysteem dus gereset. Na twee weken weer hetzelfde en dezelfde oplossing van de dealer. Wederom na zo'n twee weken weer het lampje aan die heb ik dus voor de rest genegeerd want de auto reed prima. Nu een jaar geleden plotseling het lampje uit, wat ik ook eigenlijk vreemd vind, dus gewoon verder sturen. zo'n vier maanden later begint de auto af en toe bij het starten af te slaan en daarna weer prima te rijden, totdat we ervaren dat hij ook meer en meer gaat inhouden bij het gas geven. Het start probleem wordt erger en wel zo dat het lastig rijden wordt omdat het nu bij het afremmen ook gebeurt. Doordat de auto helemaal niet meer lekker start hebben we hem naar de garage bij ons in de buurt geduwd en die repareert hem met de mededeling dat er een uitlaatsensor vervangen is en dat dat de boosdoener was. Wij helemaal gelukkig totdat hij na een dag of drie toch weer moeilijker gaat starten en het motormanagementlampje weer begint te branden. Advies garage was tank eens V-power Plus dat houdt de motor schoner maar dat brengt echt geen verbetering. Het enigste werk als hij na ca. 30x starten eindelijk aan blijft en we zo'n 15 minuten wachten dan blijft hij draaien zonder problemen. Als we dan ook daadwerkelijk gaan rijden dan is de lol er na 45 minuten weer van af want dan begint het weer. Bij de laatste startpogingen bleef ook opeens de radio spelen terwijl de sleutel eruit was en ook toen het radiofrontje werdt verwijderd. Na enig wroeten en wurmen ging die weer uit maar dat was wel vreemd. Nu laten we hem even staan en willen eigen weten of er nog meer mensen zijn die dit probleem herkennen en eventueel een oplossing hebben, wij hebben inmiddels geen nieuwe ideeën meer dus we hopen op een goede tip.

tab2ring

Geplaatst door tab2ring (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bilici (0), 13 jaar geleden

ik he zelf ook een Matiz 2004 daar brande het lampje ook van het eerste jaar maar geen probleem.
het tweede jaar brande het lamje en toen trok die niet meer
deze naar een eigen garage bedrijf gebracht en de ze heeft d.m.v. uitlezen de boeugie kabels vervangen en de lamda sensor in de uitlaat misschien in de toekomst en toen was het helijk over

tab2ring (0), 13 jaar geleden

bilici, alle mogelijke kabels zijn in deloop van tijd vernieuwd zonder enig resultaat. Inmiddels is het MMC lampje weer gaan branden en is sinds vanochtend weer even spontaan uit gebleven maar starten ho maar. Vak Profesionals van de ANWB kunnen ook geen ander idee geven. Bij een ander merk dealer geweest en heeft een erg interresant inruilbod gedaan met de wetenschap wat de Matiz nu doet (of tewel niet doet), ik heb het nu helemaal gehad met deze auto en mijn besluit is nu wel gevallen, hij gaat eruit!

Wijziging: 19-01-2011
Deze topic kan wat mij betreft gesloten worden omdat inmiddels de Matiz van eigenaar is veranderd, dank voor alle mensen welke megedacht hebben om een oplossing te vinden.

tab2ring

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.