Daewoo-Chevrolet Matiz: Typen airbagmodule Matiz '2000 (eerste model)

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 800 cc

De airbagmodule van mijn Matiz is kapot (lampje blijft branden). Dealer heeft auto uitgelezen en is zo tot de conclusie gekomen. Lampje ging branden na een lege accu en het wisselen van de oude voor een nieuwe.

Nu wil ik via onderdelenlijn.nl of een vergelijkbare site een gebruikt exemplaar kopen. In hoeverre zijn er verschillende typen in omloop? Op iedere module staat weer een andere code. Kan ik zomaar een andere plaatsen die ook uit een Matiz met alleen een stuurairbag komt, ook al zijn de codes verschillend?

Bert Pleizier

Geplaatst door Bert Pleizier (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Weet je toevallig welke foutcode er uigelezen is? Heb je erbij verteld dat de accu gewisseld is?
Meestal na wisselen van de accu staat er een melding dat de spanning te laag is geweest. Resetten en klaar.

Bert Pleizier (0), 14 jaar geleden

De Chevroletdealer heeft het vorig jaar nagekeken (lampje brandt al een jaar) en kwam met de mededeling dat de sensor kapot was. Hij heeft de auto uitgelezen, dus ik mag dan toch aannemen dat een foutmelding wel eerst gezien wordt? De testapparatuur geeft toch aan "storing airbagmodule" met dan een eventuele foutmelding erbij?

Kan ik zelf iets resetten? De accu is pas losgeweest voor een half uur, maar het lampje brandt nog steeds.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.