Daewoo-Chevrolet Kalos: Uitleze motorstorongslampje deawoo kalos (import america) chevy

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo mensen,

Mijn ouders hebben een chevy aveo meegenomen uit america. (in nederland toen nog bekent als de deawoo kalos).
Sinds een tijdje brand er boven op het dashbord naast de klok het motormanagemet lampje (oranje). De auto doet verder alles wat hij moet doen, maar je kan wel merken dat hij iets stoot tijdens het rijden en het brandstofverbruik is aanzienlijk toegenomen naar 1 op 8.

Mijn vraag aan jullie is dus is het mogelijk om zelf het lampje uit te lezen aan de hand van een knippercode, zoals je dat vroeger nog wel eens kon doen? Als dit kan heeft er dan ook iemand een lijst waar de betekenissen van die codes op staan.

Alvast bedankt voor de moeite.

met vriendelijke groet Bennie.

Bennie1061

Geplaatst door Bennie1061 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Kalos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

Knippercodes zijn helaas tegenwoordig niet meer mogelijk.
2 keuzes: uitlezen met dealer-apparatuur OF met een algemene OBD2/EOBD lezer.
Waarschijnlijk een lambda-sensor die het heeft begeven.

Bennie1061 (0), 15 jaar geleden

Beste oldford,

bedankt voor uw reactie, ik was er inderdaad al bang voor maar goed even bij de dealer laten uitlezen is ook geen ramp.
Ben zelf ook bang dat het iets van een sensor o.i.d. is heeft heeft het vandaag weer niet gedaan (mischien vanwege het mooie weer).

Ik ga er in ieder geval mee aan de gang, ik laat het zeker weten als het probleem verholpen is.

Bennie1061 (0), 15 jaar geleden

Een update tot zover,

Ik heb de auto kunnen uitlezen met een eobd tester. Hij gaf als storing aan dat de gaskleppositiesensor de boosdoener was. Ik naar de dealer om een nieuwe te bestellen, maar omdat dit een amerikaan betreft kreeg ik de verkeerden, de juiste is in NL niet te bestellen.

Toch maar even gasklephuis losgehaald, deze was aan de binnenkant helemaal aangekoekt. Nu zit ik zelf te denken of dat het de cartenontluchting is of de EGR die ergens iets fout doet.

Als het de EGR zou zijn zou hij dan niet een foutcode geven.

Gasklep is bij deze 1.4 16V electronisch geregeld. Heb het hele gasklephuis schoongemaakt met carburateur reiniger. ( moet je electrische gaskleppen inleren?)

Tot dus ver de update. De auto rijd nu weer dus ga het een tijdje proberen, toch ben ik benieuwd wat de oorzaak zou kunnen zijn. Iemand enig idee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Kalos of stel zelf een nieuwe vraag.